Kampanja “Budi odgovoran” – Evidentirano 14 prijava, kazni nije bilo

Dodajte komentar

U okviru kampanje “Budi odgovoran” prošle sedmice je evidentirano 14 primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna. Građani su se uglavnom žalili na nepropisno parkiranje, čak i službenih vozila, odlaganje smeća i deponiju. Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole pekare Klas u Herceg Novom, kao i N.N. osobe iz Rožaja, prijavljene za nelegalnu nabavku proizvoda, prenijela je juče agencija Mina biznis.

Kampanju “Budi odgovoran” krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije “Budi odgovoran”, web sajta www.budiodgovoran.Me i kol centara Poreeke uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080/555555.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *