Definisan plan privatizacije za 2020. godinu

Dodajte komentar

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte usvojio je, na sjednici kojom je predsjedavao premijer i predsjednik ovog vladinog tijela Duško Marković Odluku o planu privatizacije za 2020. godinu.

Kako je saopšteno, ovogodišnji Plan privatizacije uključuje “samo metode klasične privatizacije, ali ne i valorizaciju turističkih lokaliteta i privrednih društava zbog novih mogućnosti koje daje nedavno usvojeni Zakon o privatno javnom partnerstvu”.

Savjet je predložio Vladi da se ove godine započene pripreme i sprovođenje tendera za privatizaciju sljedećih privrednih društava: Hotelska grupa “Budvanska rivijera” (prodaja akcija nakon restrukturiranja),”Castello Montenegro” – Pljevlja (prodaja akcija), “Institut za crnu metalurgiju” – Nikšić (prodaja akcija i/ili dokapitalizacija).

Izvršnoj vlasti je predloženo da nastavi sa pripremom i sprovođenje tendera za prodaju nepokretnosti na lokaciji bivše vojne kasarne “Radoje Dakić”- Žabljak.

Treći predlog Savjeta odnosio se na berzansku prodaju preostalih državnih akcija u sljedećim društvima: „Agrotransport“ – Podgorica, „Metal produkt” – Podgorica, „Montenegroturist” – Budva, “Crnagoracoop” – Danilovgrad, “Novi duvanski kombinat”– Podgorica i “Kotor projekt” AD – Kotor.

“Savjet je razmatrao i Izvještaj o rezultatima tendera za davanje u dugoročni zakup zemljišta na lokaciji “Kabala for” (Herceg Novi) sa Odlukom o proglašenju tendera neuspjelim, Izvještaj o činjeničnim nalazima u vezi sa Ugovorom o kupoprodaji akcija društva “Kontejnerski terminal i generalni terete”- Bar urađen od strane kontrolora- Ernst&Young  Montenegro, kao i Izvještaj o realizovanim investicijama shodno Odluci  o davanju u dugoročni zakup zemljišta na poluostrvu Luštica –Herceg Novi  za period 20.12.2018. – 30.11.2019. godine.

Savjet se upoznao i sa Informacijom o realizaciji aktivnosti po osnovu Ugovora o dugoročnom zakupu vojno-turističkog kompleksa “Mediteran” Žabljak za 2019, a razmotren je i Izvještaj  o realizovanim aktivnostima po osnovu Aneksa br. 1 Ugovora o zakupu hotela „Kraljičina plaža“ Budva, u periodu od 2016-2019.

Savjet za privatizaciju razmotrio je i zahtjev društva „Vektra Boka“ – Herceg Novi od 3.12.2019. kao i usvojio četiri predloga mišljenja i dvije informacije pripremljene od strane Komisije za imovinska pitanja”, saopšteno je nakon sjednice Savjeta.

(Vijesti.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *