Počeo trodnevni štrajk Germanwingsa

Dodajte komentar

Trodnevni štrajk koji je počeo danas u Džermanvingsu (Germanwings), niskobudžetnoj filijali njemačke Lufthanze, prizemljiće gotovo 180 aviona i prijeti da se produži zbog nepostizanja sporazuma sa upravom.

Sindikat Ufo krajem sedmice je objavio štrajkove od ponedjeljka do srijede u Džermanvingsu koji posluje pod okriljem Jurovingsa (Eurowings) ogranka državne njemačke aviokompanije, jer je postignut veoma mali napredak u razgovorima sa upravom Lufthanze.

Štrajk je počeo noćas u ponoć i mogao bi da bude produžen, rekao je danas potpredsednik sindikata kabinskog osoblja Ufo Daniel Flor za njemačku televiziju ZDF.

On je dodao da sindikat to ne želi ali ukoliko se procijeni poslije tri dana da je potrebno da se nastavi, pozvaće na nove štrajkove.

Ukupno oko 180 letova, uglavnom domaćih, treba da bude otkazano oko Nove godine, od predviđenih 1.200, rekao je za Frans pres portparol Jurovingsa.

Jutros oko 10.00 po centralnoevropskom vremenu nisu primijećeni redovi na velikim njemačkim aerodromima jer su putnici bili dobro informisani i karte su mogle da im budu prebačene na druge kompanije u okviru Lufthanze (Jurovings, Brasels erlajns, Svis) što je dosta pomoglo, rekao je taj izvor.

Spor između Lufthanze i Džermanvingsa je, između ostalog, oko plata i uslova rada.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *