Spajanje CKB i Podgoričke banke: U novoj CKB banci više od 500 zaposlenih i 34 filijale

Dodajte komentar

U julu ove godine, Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica, članica OTP Grupe (CKB banka), postala je većinski vlasnik akcija, sada već Podgoričke banke AD Podgorica.

Šest mjeseci nakon formalnog preuzimanja Podgoričke banke, menadžment OTP banke i Odbori direktora CKB banke i Podgoričke banke razmotrili su i odobrili plan spajanja dvije banke, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Bankar.

Planirano je da će se u decembru 2020. godine, nakon skoro godinu dana pripremnih, organizacionih, razvojnih i poslovnih aktivnosti, dvije banke spojiti i da će od tog momenta poslovati pod nazivom Crnogorska komercijalna banka (CKB banka), kako u pravnom, tako i u informaciono-tehnološkom i poslovno-komercijalnom smislu.

Nakon spajanja, a počev od 2021. godine, oko 530 zaposlenih u centrali i 34 filijale nove CKB banke servisiraće svoje klijente, obezbjeđujući punu pokrivenost svojom mrežom u gotovo svim gradovima Crne Gore. U periodu nakon toga planirano je i otvaranje filijala na novim lokacijama kao odgovor na tražnju rastućeg tržišta.

Radi objektivnog informisanja javnosti, a u cilju profesionalnog i krajnje transparentnog načina rješavanja pitanja optimizacije broja zaposlenih u narednom periodu, ovim putem saopštavamo da se pristupilo izradi strateškog plana reorganizacije koji podrazumijeva da će do 200 radnika biti u prilici da ostvari prava iz kolektivnih ugovora obije banke, navode iz CKB banke.

Proces optimizacije broja zaposlenih će u najvećem dijelu biti sproveden krajem 2020. i početkom 2021. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *