Država traži dio opreme Vektre Jakić

Dodajte komentar
Vektra Jakić

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je pred Privrednim sudom postupak oduzimanja zaloge, odnosno dijela opreme od pljevaljske kompanije Vektra Jakić, jer im nije vratila kredit. Vlasnik ove kompanije za preradu drveta je Vektra Montrenegro, podgoričkog biznismena Dragana Brkovića.

Navedeno je da kredit nije vraćen Ministarstvu uprkos opomenama. Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, riječ je o nevraćenom kreditu od tri miliona eura, ali zvaničnu potvrdu nije bilo moguće dobiti iz Privrednog suda.

Ni iz kabineta ministra poljoprivrede Milutina Simovića nijesu odgovorili na pitanje Vijesti koliko je potraživanje od Vektra Jakić i zbog čega su pokrenuli postupak preuzimanja zaloge nad opremom ove kompanije. Nije odgovoreno ni kolike su dospjele obaveze Vektra Jakić, koliko je iznosio ukupan kredit i da li se radi o spornom zaduženju iz Abu Dabi fonda za koji je garantovala država.

Vektra Jakić je bila u stečaju kada je država počela da pregovara sa Abu Dabi fondom o kreditu, i dugovala je državi za poreze i doprinose 2,5 milliona eura. Kompanije je iz ovog programa, koji je tada vodio ministar Petar Ivanović, u decembru 2015. dobila kredit od tri miliona dolara za pokretanje fabrike peleta.

(Opširnije u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *