Lazar Džamić – smislena komunikacija, etički marketing i content

Dodajte komentar

Jedan od vodećih brend i marketing stratega dolazi u Podgoricu

Nakon 20 godina iskustva u strategijskom marketingu i više godina na poziciji šefa za brend planiranje u Google Zoo, Lazar Džamić je jedan od vodećih brend i marketing stratega u Evropi. Predavač je na katedri za digitalni marketing na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu, autor više knjiga, kao i koautor knjige o budućnosti marketinga: ,,Marketing kroz sadržaj”.

Sa bine ili iz učionice, on dijeli svoja iskustva, znanja i vještine sa najvećim svjetskim kompanijama kako bi im ukazao kako da razviju autentičnu vrijednost brenda.

Lazar Džamić je advokat smislene komunikacije u marketingu i advertajzingu i zalaže se za kombinovanje podataka sa interakcijom kupaca kako bi kreirao brend iskustvo koje ima veću svrhu u odnosu na samu prodaju proizvoda, usluge, ideje. Po njegovim riječima, misija u Guglu mu je bila da ,,pretvara svjetlost u toplotu”: ogromne količine Guglovih podataka u nove i duboke uvide za kreiranje boljih brend narativa. Publika po cijelom svijetu hvali njegov radoznali mindset i stalno provociranje digitalnih i biznis strategija koje definišu najodrživije brendove sjutrašnjice.

Kroz svoju bogatu karijeru, Džamić govori o tome zašto je rezonantni marketinški sadržaj presudan za pokretanje dubokog angažmana kupaca koji dovodi do komercijalnog uspjeha. Njegov nezaboravan storytelling transformiše publike, dajući im uvide u integraciju namjene brenda u srž njihovih biznis komunikacija. Pomaže liderima i kompanijama da prilagode svoje marketing okvire kako bi plasirali nove profitabilne biznis modele i interne strategije inovacije. Bogatstvo iskustva i dug spisak velikih brendova koje je savjetovao (P&G, Unilever, PwC and Virgin) omogućili su mu da testira i dokaže svoje vjerovanje da smisleno povezivanje kompanijskih podataka sa njihovom jedinstvenom pričom angažuje ljude i na intelektualnom i na emotivnom nivou. Njegov pristupačan šarm omogućava da ideje koje dijeli rezonuju kroz industrije i organizacije.

Dvadeset godina iskustva u kreativnim industrijama, koje Džamić radije naziva kreativnom ekonomijom, doveli su ga i do različitih etičkih preispitivanja marketinga današnjice. Debata o tome šta content marketing radi masovnim medijima, te o etičkim problemima istog, predstavlja neizostavnu temu njegovih predavanja i seminara. Zato i ističe, kako svojim studentima tako i mladim marketarima, da neki od prvih izazova u marketinškoj industriji nijesu stručne prirode, već upravo etičke.

Ovog vanrednog konsultanta i predavača moći ćete da čujete 6. novembra u hotelu Hilton u Podgorici, na cjelodnevnom seminaru “Građenje brenda u svijetu lakog ignorisanja – od prekidanja oglasima do željenosti contenta”, u organizaciji agencije Bi Communication.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *