U Porto Montenegro biće uloženo još 500 miliona eura

Dodajte komentar

U projekat nautičkog naselja i marine Porto Montenegro do sada je uloženo više od 560 miliona eura, a Danilo Kalezić, PR menadžer Porto Montenegra, procjenjuje da će u narednih 15 godina biti uloženo još 500 miliona eura.

“Moramo imati u vidu da gradimo tek na jednoj četvrtini onoga što treba da bude na 24 hektara, koje je nekada pripadalo Arsenalu. Ja vjerujem da u narednih 15 godina, možemo govoriti o dodatnih 500 miliona investicija. To je teško predvidjeti jer se studija lokacije tek usvaja”, rekao je Kalezić u intervjuu za televiziju Nova M.

Prema njegovim riječima, u Porto Montenegru se sada realizuju dva projekta vrijedna više desetina miliona eura.

“Trenutno završavamo dvije poslovno-rezidencijalne zgrade, zgradu Bja koja je nastavak hotela Regent i time se završava sistem regent pool club rezidencije. Paralelno završavamo zgradu koja se zove Elena, vrijednosti oko 20 miliona, koja će biti otvorena ovog ljeta…”, naveo je Kalezić.

Namjera je, kaže, da se Tivat i cijela Boka integrišu sa Porto Montenegrom, kako bi se privukli klijenti i potencijalni gosti.

“Naša primarna grupa su potencijalni vlasnici stanova, nautičari, oni koji dolaze brodovima. Ciljna grupa su i turisti koji dođu da popiju kafu, da se time razbije mit da u Porto Montenegru ne može da se popije kafa za jedan i po ili dva eura”, objašnjava on.

U master planu je, dodaje, i povećanje broja vezova za jahte na 450.

Otpočinjanje investicija je doprinijelo i povećanju broja zaposlenih, pa tako Porto Montenegro trenutno, u sezoni, zapošljava nešto više od 1.000 ljudi, rekao je Kalezić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *