Vojnoturistički kompleks Mediteran dobija luksuzni rizort

Dodajte komentar

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma danas je potpisan Sporazum o primopredaji lokacije VTK „Mediteran“ na Žabljaku, na kom je planirana izgradnja hotelsko-turističkog kompleksa kategorije pet zvjezdica.

Vlada Crne Gore je, nakon sprovedenog tenderskog postupka, 21. novembra 2018. sa Konzorcijumom CG Ski zaključila Ugovor o dugoročnom zakupu vojnoturističkog kompleksa „Mediteran“ na Žabljaku.

Shodno Ugovoru i Investicionom programu, zakupac je u obavezi da investira iznos od 5,5 miliona eura u izgradnju luksuznog hotelsko-turističkog kompleksa kategorije pet zvjezdica, kapaciteta 100 ležaja.

U cilju realizacije ugovornih obaveza, odnosno Investicionog programa, zakupac je potpisao Memorandum o saradnji sa poznatim svjetskim hotelskom brendom „Chedi“-jem, a početak radova čija je ugovorena vrijednost 5,5 miliona eura planiran je do kraja ove godine.

Lokacija se nalazi na 1456 m nadmorske visine, u najatraktivnijoj zoni nacionalnog parka “Durmitor”. Kompleks “Mediteran” lociran je u naselju Otoka, neposredno uz put od Žabljaka prema Crnom jezeru, na blagoj padini, na oko 2 km od Žabljaka, koja se do sada koristio kao vojno odmaralište.

U blizini lokacije nalazi se skijaška skakaonica koja je bila u funkciji prije pedesetak godina, što svjedoči o skijaškoj tradiciji ovog kraja. Vojnoturistički kompleks “Mediteran” čini cjelinu koja je u funkciji odmora, s restoranom, bungalovima za smještaj, kotlarnicom i malim parkingom. Do lokacije se dolazi asfaltnim putem. U neposrednoj blizini lokaliteta nalaze se banka, pošta, pijace, prodavnice i drugi gradski sadržaji.

Zemljište koje je predmet turističke valorizacije čini katastarska parcela broj 2235, površine 13.951 m2 upisana u LN 1113 KO Žabljak I, opština Žabljak i u svojini je Države Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *