Banka iz Lihtenštajna postala vlasnik Solane i Izbora

Dodajte komentar

Manjinski akcionari zatvorenog investicionog fonda Eurofond, posredstvom nekoliko javnih izvršitelja ne mogu u postupku izvršenja, naplatiti pravosnažne presude iz 2018. godine jer su preostale vrijedne akcije iz porfelja fonda u Solani Bajo Sekulić i Izboru Bar založene prije više godina u korist Alpinum banke iz Lihtenštajna, potvrđeno je Vijestima.

Iako imaju pravosudnu presudu Privrednog suda još od 2. novembra 2018. godine, grupa manjinskih akcionara fonda ne može da ostvari naplatu potraživanja preko izvršitelja jer su najvrednije akcije u Izboru i Solani, kako tvrde, nestale iz vlasništva ZIF Eurofonda.

Iz ZIF Eurofonda “Vijesti” nijesu mogle dobiti zvaničan komentar, a nezvanično je saopšteno da menadžment Euroinvesta, društva koje upravlja fondom, sve preduzuma kako bi u narednih nekoliko mjeseci riješio problem otplate kredita Alpinum banci iz Lihtenštajna, kao i problem isplate nezadovoljnih akcionara.

Solana ie korisnik preko 13 miliona kvadrata državnog zemljišta u zaleđu Velike plaže u Ulcinju. Solana se tuži sa državom i traži upis vlasništva. Uspjeli su jednom i da namjenu zemljišta promijene u građevinsko, ali je ponovo vraćena u proizvodnja soli. U katastru sada piše da je posljednja promjena obavljena 26. februara ove godine ali nije jasno što je promijenjeno. Solana je i dalje navedena kao korisnik zemljišta, ali se država niti bilo ko drugi ne pominje kao vlasnik.

(Opširnije u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *