Mekdonalds daje 300 miliona dolara za „revoluciju“ menija

Dodajte komentar

Mekdonalds (McDonald’s) u svojoj najvećoj akviziciji za 20 godina, kupuje tehnološku kompaniju za logiku odlučivanja, kako bi bolje personalizovao digitalne menije, piše Blumberg.

Taj svjetski poznat lanac restorana brze hrane daće više od 300 miliona dolara na “Dynamic Yield Ltd”, prema riječima osobe koja je upoznata sa temom, navodi Blumberg.

Sa novom tehnologijom, Mekdonaldsovi restorani mogu da razlikuju svoj elektronski prikaz menija, zavisno od faktora kao što su vremenske prilike – više kafe u hladnim danima ili na primjer sladoled u vrelim danima. Meniji će takođe predložiti dodatne stavke korisnicima.

Od kada je preuzeo funkciju, 2015. godine, izvršni direktor Stiv Istrbuk je “podstakao” korišćenje tehnologije – uključujući kioske za samostalno poručivanje hrane, digitalne menije i dostavu. Sve to kako bi podigao prodaju i pomogao Mekdonaldsu da se istakne među konkurentima.

“Tehnologija je ključni element našeg plana rasta”, rekao je Istrbuk. On je dodao da Mekdonalds proširuje ulogu koju će tehnologija imati u njihovoj budućnosti i brzinu kojom će biti u stanju da primijeni viziju stvaranja personalizovanih iskustava za klijente.

Mekdonalds je testirao tehnologiju “Dynamic Yield” u SAD-u prošle godine, a planiraju da ga prošire na tržišta u inostranstvu kada posao bude “sklopljen”.

Tim ugovorom, Mekdonalds postaje jedini vlasnik “Dynamic Yield”, kome je sjedište u Njujorku i Tel Avivu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *