“Gradnja prioritetne dionice autoputa trenutnom dinamikom neće dodatno odložiti završetak radova”

Dodajte komentar

Gradnja prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare trenutnom dinamikom neće dodatno odgoditi završetak radova, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, Muamer Hajdarpašić.

“Kašnjenje radova na prioritetnoj dionici Smokovac-Uvač-Mateševo uzrokavalo je prilagođavanje izvođača radova evropskim standardima i samo projektovanje, ali ovom dinamikom izgradnja autoputa neće stvoriti nova odlaganja završetka radova”, rekao je Hajdarpašić.

On se, kako je saopšteno iz Ministarstva, sastao sa analitičarima kreditne rejting agencije Standard & Poor's, Maksimom Rybnikovim i Karenom Vartapetovim, koji su u posjeti Crnoj Gori zbog prikupljanja podataka o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori na osnovu kojih će se obaviti dalja procjena rejtinga zemlje.

“Gradnjom autoputa povezaće se na najefikasniji način sjeverna regija sa centralom i južnom. Najbolje se vidi važnost izgradnje na primjerima, sada je put od Andrijevice i Glavnog grada dužine oko 200 kilometara kroz kanjon Morače, a nakon gradnje druge dionice Mateševo – Andrijevica, dužina puta će biti oko 60 kilometara”, naveo je Hajdarpašić.

On je kazao da je pred Vladom period ozbiljnog rada na pripremi tehničke dokumentacije i stvaranje preduslova za realizaciju i ostalih projekata važnih za razvoj sjeverne regije, ali i ostatak zemlje.

“Vlada ulaže značajna sredstva u razvoj ski centara i skijališta, pa je savremena saobraćajna infrastruktura neophodan preduslov za dalji razvoj države, uz detaljno sagledavanje modela finansiranja prevashodno vodeći računa o javnim finansijama”, rekao je Hajdarpašić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *