Poskupljenje struje ozbiljna biznis barijera

Dodajte komentar

Najava novog poskupljenja električne energije, ma za koju kategoriju stanovništva bila određena, neprihvatljiv je potez odgovornih iz tog sektora i postaje sve značajnija prepreka za razvoj biznisa u Crnoj Gori, ocijenili su iz Montenegro biznis alijanse (MBA).

“Ima li kraja povećanju cijene električne energije u Crnoj Gori? Ta biznis barijera ne samo što opstaje, nego postaje sve značajnija prepreka za razvoj biznisa u Crnoj Gori. Da ne govorimo o građanima čiji se ionako nezavidan standard dodatno urušava permanentnim poskupljenjima električne energije”, naveli su iz MBA.

Oni su upozorili da će, ukoliko se to nastavi, neki biznismeni i mnogi građani doći u situaciju da neće moći da odgovore toj obavezi.

“Zar ćemo dozvoliti da redovan prizor postanu stanovi i kuće u mraku zbog nemanja sredstava da se plate nerealni mjesečni računi za električnu energiju? Već duže vrijeme se dobijaju računi koji čine i do polovine mjesečnih primanja. Kako raditi i proizvoditi u takvim okolnostima”, pitali su predstavnici MBA.

Oni su poručili da MBA, kao prva tržišno orjentisana poslovna asocijacija u Crnoj Gori, podržava principe tržišnog poslovanja.

“U konkretnom sluačaju, ovo sa tržištem nema nikakve veze. Monopolističko ponašanje je u pitanju i to je svakome jasno”, dodali su predstavnici MBA.

Oni su saopštili da nije u redu da se raznorazni troškovi, poslovni propusti i brojna radna snaga u sektoru energetike nadomješta preko leđa radnih ljudi i građana.

“Ako želimo istinski ekonomski napredak našem društvu i državi, moramo to pokazivati na djelu, konkretnim mjerama i podsticajima koji tako nešto potvrđuju. Kada je cijena električne energije u pitanju, možemo reći da tako nešto izostaje”, saopštili su iz MBA.

Oni smatraju da se ne smije dozvoliti da cijena električne energije bude biznis barijera i razlog drastičnog pada standarda građana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *