Naslovne strane dnevnih novina za 27. decembar – Najvažnjie vijesti dnevnih novina

Dodajte komentar

Pobjeda

Radunović: Ne znači da minimalac neće porasti iako nije planirano

Ministar finansija Darko Radunović kazao je juče da, bez obzira što nije predviđeno povećanje minimalne zarade u narednoj godini, to ne znači da ga neće biti. On je u parlamentu na raspravi o budžetu za narednu godinu, koji je ukupno težak 2,38 milijardi, saopštio da mora doći do povećanja minimalne zarade i da se nada da će to biti što prije.

CBCG: Likvidna milijarda

Prosječna likvidna sredstva banaka u oktobru bila su jednu milijardu ili 3,2 odsto manje nego u septembru, a u odnosu na isti mjesec prošle godine 6,4 odsto.Koeficijenti likvidnosti za bankarski sistem u cjelini su, na dnevnom i dekadnom nivou, bili iznad propisanih minimuma.

Radulović ne prihvata produžetak rokova

Ministar turizma Pavle Radulović juče je kazao da nema produženja rokova za legalizaciju objekata, niti opštinama za donošenje planskih dokumenata, pa će država po isteku roka 31. decembra ove godine preuzeti njihov posao.

Dan

Za dvije godine uvećali dug 600 miliona

Vlada je za dvije godine rada povećala javni dug za čak 600 miliona eura. To je saopšteno juče u Skupštini tokom rasprave o predlogu zakona o budžetu za 2019. godinu. Rasprava o predlogu budžeta, prema najavama trebalo bi da traje tri dana. Ministar finansija Darko Radunović kazao je da je predlog zakona o budžetu za narednu godinu rezultat nastavka sprovođenja mjera fiskalne konsolidacije sa ciljem smanjenja budžetskog deficita i javnog duga.

Privedena direktorica

Specijalno državno tužilaštvo otvorilo je još jednu istragu o poslovanju Atlas i Invest banke, u okviru koje je juče privedena i saslušana izvršna direktorica Invest banke Biljana Bašović, prenijela je Televizija Vijesti. Prema navodima izvora tog medija, Bašovićeva je tek prva osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja.

U funkciji do ljeta 2020.

Luksuzni kompleks “Lazure Marina & Hotel” sa pet zvjezdica koji u Meljinama gradi kompanija Imperio Holding Limited biće u funkciji do ljeta 2020. godine. Nakon što je krajem avgusta otvoren hotel “Lazure u objektu iz 18. vijeka, počela je izgradnja depadansa sa 108 smještajnih jedinica i nastavljena izgradnja marine.

Dnevne novine

Dobit EPCG veća od 50 miliona eura

Elektroprivreda (EPCG) je od početka 2018. godine ostvarila dobit veću od 50 miliona eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora te kompanije Đoko Krivokapić. Povoljni hodrološki uslovi i spremnost proizvodnih objekata su, kako je kazao, glavni uzroci ostvarenog poslovnog rezultata.

Uvesti vanredno stanje u administraciju kako bi zaustavili sivu ekonomiju

Borba protiv sive ekonomije iziskuje zajednički rad Vlade i privrede, jer se ne može sve učiniti zakonima. I ne možemo klimati glavom onima koj i rade nelegalno, već im moramo dati do znanja da uzimaju budućnost našoj djeci, kazao je juče predsjednik Vlade Duško Marković. On je, uz čelnike šest ministarstava, govorio pred više od stotinu privrednika na godišnj em sastanku u Privrednoj komori Crne Gore (PKCG) i pozvao prisutne da “rade na suzbijanju sive ekonomije koja je ključni deficit naše ekonomije”

Za poziciju budžet je razvojni, opozicija smatra da je rizičan

Budžet za narednu godinu, o kojem je rasprava u Skupštini počela juče, je razvojni, okrenut kapitalnim projektima i zasnovan na realnim pretpostavkama, smatraju poslanici vladajuće koalicije. Ipak, opozicioni političari upozoravaju na neuravnoteženost prihoda i rashoda i lošiji kvalitet života građana.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *