Akcionari Luke Bar izabrali treći Odbor direktora u mjesec i po

Dodajte komentar

Akcionari Luke Bar izabrali su juče na vanrednoj sjednici skupštine novi odbor direktora barskog preduzeća, treći u posljednjih mjesec i po.

Za predstavnike državnog kapitala u njemu, na prijedlog Vlade izabrani su Nedžib Ibrišimović, Vladan Radonjić, Biljana Jakić i Vojin Zugić, dok će manjinske akcionare i dalje zastupati Aleksandar Jovović. Na konstitutivnoj sjednici odbora direktora biće izabran njegov predsjednik.

U prethodnom odboru direktora Luke Bar, koji je izabran na vanrednoj sjednici skupštine akcionara krajem oktobra, interese države kao većinskog vlasnika zastupali su Rasim Honsić, Vladan Radonjić, Deda Đelović i Vojin Zugić, dok je manjinske akcionare i tada zastupao Aleksandar Jovović. Na konstitutivnoj sjednici ovog odbora početkom novembra, za predsjednika borda kompanija jednoglasno je izabran Vojin Zugić, a za njegovog zamjenika Deda Đelović.

Samo nekoliko dana nakon izbora ovog odbora, iz Vlade su objasnili da će njegovi članovi
biti razriješeni i izabran novi odbor direktora na vanrednoj skupštini akcionara, zato što Rasim Honsić nema visoku stručnu spremu, što je uslov koji je predviđen statutom kompanije.

Novoizabrani Odbor direktora bi u narednom periodu trebalo da donese odluku o izboru izvršnog direktora barske kompanije.

Na javni konkurs za izbor izvršnog direktora prijavili su se Zeljko Ivanović, Vladan Vučelić, Dragan Nikezić i Zarija Franović.

Poziciju izvršnog direktora Luke Bar do oktobra je pokrivao Franović, kojeg je smijenio odbor direktora na čijem čelu je bio Anđelko Lojpur.

Taj odbor direktora je ostao bez mandata kad je ostavku na članstvo podnio Branislav Branković, 13. septembra. Pored Lojpura i Brankovića, interese države u tom odboru direktora zastupali su Borislav Lalević i Sead Delalić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *