Vanredna skupština akcionara CGES-a 31. decembra

Dodajte komentar

Odluku o isplati dividendi iz neraspoređene dobiti akcionari Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) najvjerovatnije će donijeti na vanrednoj skupštini 31. decembra.

Neraspoređena dobit kompanije iz prethodnih godina na dan 31. decembar prošle godine iznosila je 28,71 milion eura.

Dio te neraspoređene dobiti, u bruto iznosu od 16,25 miliona eura, isplatiće se kao dividenda akcionarima. Bruto vrijednost dividende po akciji iznosiće 11,11 centi, a neto, nakon odbitka porezanadobit, 10,11 centi. Na dnevnom redu je i donošenje odluke o odobrenju otkupa akcija od akcionara, koji su na Skupštini dioničara 31. oktobra glasali protiv odluke o zalaganju imovine CGES-a zbog zaduženja od 20,9 miliona eura kod Njemačke banke za razvoj. Tom odlukom bi trebalo da se odobri CGES-u da otkupi akcije nesaglasnih akcionara. Njima je u petak istekao rok za podnošenje zahtjeva za isplatu vlasničkog uloga prenijela je Mina biznis. Otkup akcija obaviće se kada i ako se za to steknu uslovi, odnosno nakon što se okončaju svi postipci za utvrđivanje postojanja eventualnih tržišnih zloupotreba, kao i svi drugi potencijalni postupci pred nadležnim organima.

Akcijama CGES-a od ponedjeljka će ponovo moći da se trguje na Montenegroberzi. Komisija za tržište kapitala stopirala je u prethodnom periodu trgovinu akcijama CGES-a kako bi se ispitalo da li je njihova cijena vještački naduvana, čak 38,4 odsto na oko 85,79 centi piše u tekstu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *