Izlivena trećina rasponske konstrukcije mosta Moračica (video)

Dodajte komentar

Na mostu Moračica, autoputa Bar – Boljare, do sada je izlivena trećina rasponske konstrukcije, što je u skladu sa planiranom dinamikom, saopšteno je iz kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC).

“Nakon izgradnje svih pet stubova i dva oporca mosta, do sada je izliveno 299 metara kolovozne konstrukcije, što je skoro trećina ukupne dužine Moračice, koja iznosi 960 metara”, navodi se u saopštenju.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=qScM89NsIzY

Na tom gradilištu, kako se dodaje, svakog dana radi oko 150 radnika.

“Rasponska konstrukcija gradi se kroz segmente, što znači da se sa svakog stuba mosta napreduje i na lijevu i na desnu stranu, ka narednom stubu”, rekli su iz CRBC-a.

Segmenti su dugi od 2,5 do četiri metra i postajaće duži kako se budu približavali sredini mosta, što znači da će i dinamika napredovanja tada biti veća.

“Procjene su da će za gradnju rasponske konstrukcije Moračice biti utrošeno oko 30 hiljada kubika betona, a ugrađeno preko pet hiljada tona armature”, precizirali su iz CRBC-a.

Iz kompanije je saopšteno da je most Moračica postao simbol crnogorskog autoputa, o kome su izvještavali svi domaći, kao i vodeći regionalni mediji.

“Najviši stub mosta visok je 160 metara, dok će raspon od dna korita Morače do kolozovne konstrukcije iznositi oko 200 metara”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *