Posle 80 godina oglasilo se zvono na Beogradskoj berzi, počelo trgovanje akcijama Fintel Energije

Dodajte komentar

Na Beogradskoj berzi danas se posle više od 80 godina oglasilo berzansko zvono čime je simbolično obilježen početak trgovanja akcijama kompanije Fintel Energija a.d.

Zvono su zajednički udarili direktor Beogradske berze Siniša Krneta i direktor kompanije Fintel Energija Tiziano Giovanetti a početna cijena akcije iznosila je 500 dinara.

Navodeći da je Beogradska berza osnovana 1894. godine, kako je rekao, “dvije godine prije nego što je uspostavljen Dow Jones indeks kao možda i najprepoznatljivija predstava o berzama i tržištu kapitalu globalno”, Krneta je kazao da je ona u vrijeme osnivanja bila jedna od referentnijih berzi u ovom dijelu svijeta.

“Našem tržištu, ekonomiji, društvu u cjelini bilo je potrebno gotovo 80 godina da posvedoči novom tržišnom rađanju, novom javnom društvu koje na berzu ne izlazi zbog sile zakona već zbog svoje nasušne, ambiciozne vizije da se igra tržišna utakmica i da se u njoj pobijedi. Zato je ovo poseban dan za nas”, kazao je Krneta.

On je dodao da je ambicija Beogradske berze da ponovo postane stecište najboljih domaćih kompanija kojima je potreban kapital za finansiranje rasta i razvoja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *