Benzin skuplji samo u Albaniji i Hrvatskoj

Dodajte komentar

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori je, i pored ovosedmičnog pojeftinjenja, među najvišim u regionu, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Litar ove vrste benzina vozači u našoj državi plaćaju 1,37 eura, a on je skuplji samo u Hrvatskoj i Albaniji gdje košta 1,38, odnosno 1,48 eura. Eurosuper 95 jeftiniji je u Srbiji gdje je njegova cijena 1,34 eura, Makedoniji 1,21 i Bosni i Hercegovini 1,17 eura, što je ujedno i najjeftinije u Evropi.

Eurosuper 95 najskuplji je u Italiji gdje litar košta 1,66 eura. Slijede Holandija i Grčka sa cijenom od po 1,64 eura za litar.

Kada je riječ o eurodizelu, litar u Crnoj Gori košta 1,35 eura, što je i dalje regionalni prosjek. Eurodizel u Albaniji vrijedi 1,48 eura po litru, Srbiji 1,44 i Hrvatskoj 1,39 eura.

Eurodizel je jefitniji u Bosni, gdje litar košta 1,18 eura, i u Makedoniji 1,12.

Eurodizel je najskuplji u Švedskoj 1,59 eura.

Litar eurosupera 95 je početkom ove sedmice u Crnoj Gori pojeftinio četiri centa, dok su cijene ostalih vrsta goriva ostale nepromijenjene.

Naredni obračun će se, prema odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, obaviti 12. novembra, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 13. novembra.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *