Na spisku blokiranih preduzeća 176 kompanija više

1 komentar

Centralna banka (CBCG) objavila je danas novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi 176 kompanija više nego na prethodnom.

Na novom spisku, koji CBCG u skladu sa Zakonom o platnom prometu objavljuje mjesečno, nalazi se više od 17.300 kompanija sa evidencije Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) Poreske uprave i CBCG.

Od ukupnog broja blokiranih preduzeća, više od tri i po hiljade ih je na evidenciji CBCG, a ne nalaze se u CRPS-u.

Cijeli spisak blokiranih kompanija možete pogledati ovdje.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Mogu li se ozbiljni novinari u CG zamoliti da ovu poplavu vijesti iz CB CG u dva dana batale, a kako bi prestali da tamburaju u nečujne bubnjeve guvernera s ciljem da se zatomi suština vijesti da je na pomolu značajna nestabilnost u ukupnom sistemu.

    Tj., možda je potrebno da se zanemari fakat da guverner CB CG možda ne želi raditi svoj posao. Ipak, ako se pretpostavi da je odgovaran, mada mu trenutno ne pada na pamet da postupi saglasno odgovornostima svoje pozicije, novinari CG su profesionalno obavezni da štite male deponente banaka u Crnoj Gori, iako im urednici naređuju suprotno, i da budu povjerioci pravovremene informacije.

    Željela bih da me stvarnost opovrgne i sve ovo budu komentari internetske kanalizacije. Tako bi bilo bolje bankarskom i ukupnom ekonomskom sisitemu, i to ne zbog nekoga nevažnog. Međutim, skoro pa 140 miliona eura malih deponenata zaslužuje minimum poštovanja. Njima služe ozbiljni novinari Crne Gore, ako stvarno rade svoj posao.

    Tek onda će se moći realno razgovarati o novoj stabilnosti i realnoj profesionalnosti važnih moćnika u zemlji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *