Koncesija za Luku Kotor bi mogla biti dobijena do 21. novembra

Dodajte komentar

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić izrazio je nadu da bi “Luka Kotor” A.D. prvenstvenu koncesiju mogla da dobije do 21. novembra.

Koncesija bi se izdala na period od dvanaest godina na lučko područje, a poslovnim planom dokumentacije, koju je „Luka Kotor” predala 1. oktobra ove godine Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, predviđeno je investiciono ulaganje od preko pet miliona eura.

“Ukoliko ne bude nekih velikih zastoja nadam se da ćemo Dan opštine Kotor dočekati ove godine dosta rasterećeniji i da ćemo moći da kažemo da će AD Luka Kotor gazdovati koncesionim područjem”, kazao je Jokić za Radio Kotor.

Kako navodi, predstoji posao u nadležnosti državnih organa.

“Inače, menadžment Luke Kotor je uradio jedan vrlo kvalitetan posao u saradnji sa ljudima iz struke. Predat je investicioni plan i ostali dokumenti koji su zahtijevani, od Plana sigurnosti, pa nadalje. Učinjen je jedan veliki napor. Sada je ostalo da državni orgnai daju svoja mišljenja za koja vjerujem da će biti pozitivna, jer su isti oni bili uključeni svo vrijeme u proceduru. Dakle, nakon pomenutog Vlada bi trebalo da donense koncesioni akt, a zatim sa Lukom potpisati ugovor”, kazao je Jokić.

(Fosmedia.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *