Naslovne strane dnevnih novina za 30. jul – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

BUDVANSKA RIVIJERA JOŠ NIJE SPREMNA ZA PRIVATIZACIJU

Tenderska komisija za privatizaciju konstatovala je da još nijesu stvoreni uslovi za prodaju oko 58 odsto akcijskog kapitala Hotelske grupe Budvanska rivijera, navodi se u Izvještaju o sprovođenju plana privatizacije u periodu od početka godine do kraja juna. Prije donošenja odluke o objavi tendera, kako je komisija ukazala, potrebno je završiti elaborat o restrukturiranju hotelske grupe koji nakon toga treba da usvoje nadležni organi te kompanije.

VLADA NEĆE RAZMATRATI RASKID UGOVORA SA NORTHSTAR-OM

Vlada očekuje da će kompanija Northstar, koja gradi turistički kompleks Montrose na Luštici, u dogovorenom roku, tačnije do kraja novembra, realizovati investiciju od 210 miliona eura obavezu, te da opcija raskida ugovora o dugoročnom zakupu neće biti razmatrana, saopštio je sekretar Sekretarijata za razvojne projekte Dejan Medojević.

Redovni godišnji remont u Perućici počinje danas

Redovni godišnji remont Hidroelektrane (HE) Perućica počeće danas, a totalna obustava rada u tom energetskom objektu trajaće do 31. avgusta, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG). Nakon pražnjenja dovodnog sistema, koji je počeo juče, kako su objasnili u državnoj energetskoj kompaniji, pune se i sva tri cjevovoda kako bi HE Perućica posljednjeg dana avgusta bila spremna da se ponovo priključi na elektromrežu.

Dan

Provjeravamo Upravu carina

U cilju utvrđenja efikasnosti naplate carina, sprovodi se posebna revizija uspjeha koja treba da odgovori na pitanje da li se dovoljno efikasno ubira s obzirom na činjenicu da je evidentirani carinski dug na kraju 2017. godine iznosio 4,52 miliona eura, kazao je u intervjuu za “Dan član Senata Državne revizorske institucije (DRI) Branislav Radulović.

U 2019.minimalac 250 eura

Minimalna zarada u Crnoj Gori će, prema najavama Vlade, u narednoj godini biti povećana sa 193 na 250 eura. Ministar finansija Darko Radunović najavio je povećanje i istakao da će do kraja godine donijeti predlog povećanja minimalca, koji sada iznosi 193 eura. Dodao je da u ovom momentu ne može saopštiti koliko će iznositi povećanje i najavio da će paralelno s tom odlukom biti predloženo i smanjenje opterećenja na zarade.

Pismo namjere dostavila tri investitora

Tender za privatizaciju Instituta “Simo Milošević u Igalu mogao bi da bude objavljen na jesen, dok su pismo o namjerama do sada dostavila tri potencijalna investitora, navodi se u izvještaju o radu Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

Pobjeda

Putovaće i do 110 kilometara na sat

Građani će do 2021. godine moći da putuju prugom Beograd Bar novim vozovima i brzinom između 80 i 110 kilometara na sat, najavilaje ministarka građevinarstva i saobraćaja Srbije Zorana Mihajlović. Ona je juče za Radio Televiziju Crne Gore rekla da je Srbija prošle godine rekonstruisala 77 kilometara barske pruge, i to poslije 30 godina.

Planirali 81 milion ulaganja bez poskupljenja struje

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) u naredne tri godine uložiće u revitalizaciju niskonaponske i srednjonaponske mreže 81 milion eura, ali to neće uticati na povećanje cijena struje, rečeno je Pobjedi iz ove kompanije. U Cedisu su planirali da radovi počnu u februaru naredne godine, ukoliko se ostvare sve pretpostavke, što će otvoriti prostor za dodatno upošljavanje domaćih kompanija.

Crna Gora bi mogla da pravi svoje vjetrenjače

Pronalazač Darko Jovović iz Kosića kod Danilovgrada, prije nekoliko dana, na planini Ponikvici ponovo je testirao nekoliko modela izuma za koji tvrdi da predstavlja revoluciju među vjetrogeneratorima, odnosno vjetrenjačama sa vertikalnom osom rotiranja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *