Naslovne strane dnevnih novina za 28. jul – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

NLB nudi grejs period za 1000+

NLB banka ponudila je grejs period do 12 mjeseci učesnicima Vladinog projekta za rješavanje stambenog pitanja po povoljnim uslovima Hiljadu plus, saopšteno je iz te finansijske institucije.

CRNOGORSKI PASOŠ NIJE NA PRODAJU

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović kazao je juče da crnogorski pasoš nije ne prodaju, već da će projekat ekonomskog državljanstva, koji je juče usvojila Vlada, obezbijediti našoj zemlji ekonomski razvoj. Na pitanje novinara kako će Crna Gora zakonski onemogućiti da u zemlju uđe prljavi kapital i kakve je koristi imala država od toga što je Taksin Šinavatra dobio naše državljanstvo, Simović je objasnio da se ne radi o projektu prodaje državljanstva, kako se to pokušalo predstaviti, već o projektu koji treba da obezbijedi ekonomski razvoj Crnoj Gori.

Poslanici usvojili rebalans

Poslanici su juče usvojili izmjene Zakona o budžetu za ovu godinu, koji podrazumijeva redefinisanje mjera u naplati prihoda od akciza i promjene u strukturi rashoda u cilju unapređenja kvaliteta javnih usluga. Skupština je usvojila i izmjene i dopune Zakona o akcizama.

Dan

Kupuju imovinu KAP-a za 7,4 miliona

Imovinu Kombinata aluminijuma (KAP) površine od nekoliko stotina hiljada kvadrata u Botunu, Dajbabama i Cijevni kupiće Vlada za 7,4 miliona eura. Izvršna vlast, koja je uvela stečaj u KAP prije pet godina i prijavila oko 150 miliona potraživanja za kupovipnu ove imovine, neće izdvajati sredstva iz budžeta, već će ovaj iznos platiti shodno pravosnažnom i izvršnom rješenju Privrednog suda…

Predložiće rješenje za Meljine

Vlada će u narednih nekoliko dana predložiti konkretne mjere kako bi se riješio problem u Opštoj bolnici Meljine, saopššo je ministar zdravlja Kenan Hrapović na konferenciji za novinare. Kazao je da je Vlada na sjednici u petak razmotrila aktuelnu situaciju u bolnici Meljine i da su se saglasili da je neupitna potreba postojanja normalnog funkcionisanja te ustanove u zdravstvenom sistemu.

Kasni isplata za akcije A2A

Elektroprivreda (EPCG) neće isplatiti do 31. jula 51,65 miliona eura za dio akcija A2A, shodno ugovoru o izvršenju put opcije. Zbog toga je Vlada ovlastila ministarku ekonomije Dragicu Sekulić da sa ovlašćenim zastupnikom A2A razmijeni pismo u vezi sa ugovorom, kojim se rok za realizaciju drugoga koraka produžava do 30. septembra.

Pobjeda

Na Solani i Valdanosu nema gradnje

Ministar turizma Pavle Radulović kazao je juče u parlamentu da na području Solane i Valdanosu nema gradnje. On je odgovarajući na pitanje poslanika o donošenju prostornog plana posebne namjene za obalno područje istakao da je predviđena izgradnja brze ceste sa četiri trake.

Dokumentaciju predalo 629 građana

Od otvaranja javnog poziva za građane u okviru treće faze projekta Hiljadu plus u pet banaka dokumentaciju je predalo 629 građana, kazao je Pobjedi generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja Marko Čanović.

Projekat za ljude sa parama i čistom biografijom

Program ekonomskog državlj anstva je dobar pod uslovom da nemamo negativan efekat na imidž države. Proces mora biti transparentan, pa bi bilo dobro da Vladanapravi javni registar državljanakoji budu imali ekonomsko državljanstvo, kazao je za Pobjedu poslanik SDP Raško Konjević, komentarišući odluku Vlade o dodjeli ovog pasoša, kojaje usvojenau četvrtak.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *