Vlada naložila izradu izmjena državnih studija lokacija Velika plaža, Arsenal i poluostrva Kričkovina

Dodajte komentar

Vlada je juče izašla u sustet investitorima i naložila izradu nacrta državne studije Velika plaža, sektor 66 i izmjena studija lokacija poluostrva Kračko vina i Arsenala u Tivtu.

Na ulcinjskoj Velikoj plaži planiran je turistički kompleks u 6 modula na sjeverozapadu stambeni, turistički, uslužni i javni sadržaji, sportska i servisna zona između postojećih i planiranih hotela.

U priobalnom dijelu opštine Ulcinj predviđa se izgradnja na lokacijama Valdanos, bivši hotel ,,Jadran, Velika plaža i Ada sa ukupno 32.000 kreveta. Sa registrovanim kapacitetima, trebalo bi da ima 52.000 ležaja.

Na sjeveru duž glavnog puta, gdje su danas livade predviđena je zona za male hotele i komplekse vikend-kuća sa zgusnutom gradnjom do tri sprata, manjim trgovima, prodavnicama, kafićima, restoranima. Sa južne strane nadovezuje se zona pojedinačnih zgrada, kako bi se sačuvalo postojeće listopadno drveće. Kroz ovu zonu prolazi poprečna veza prema glavnom putu, a na jugu, gdje su sada livade planirani su turistički objekti. Na sjeveru na prilaznom putu biće parking prostori i sportski tereni, a na njih treba da se nadovezuju centralni hotelski objekti. Prema jugu je oblast sa bungalovima, koja se graniči sa borovom šumom, koju po mogućnosti treba sačuvati navedeno je u dokumentu.

U “seoskoj zoni” je planirana izgradnja zgrada sa najmanje 20 soba, da bi se isključila gradnja kuća za stanovanje. Najmanja površina placa je 2.800 kvadrata (40 kreveta sa po 70 kvadrata građevinskog zemljišta), koje je dovoljno za zgradu, bazen, vrt i parking. Na lokaciji Arsenala obuhvaćeno je 29 hektara na kopnu i 136 na moru. Na ovom prostoru treba osmisliti sadržaje koji će živjeti tokom čitave godine, predvidjeti hotele i ugostiteljske objekte sa četiri i pet zvjezdica i sve uklopiti u vizuelni identitet Porto Montenegra. Na poluostrvu Kričkovina na lokaciji stare ciglane gradiće se turistički komplens visoke kategorije. Studija obuhvata 54 hektara kopna i 76 hektara mora.

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *