Naslovne strane dnevnih novina za 4. jun – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Svi argumenti za opstanak Montenegro erlajnsa

Montenegro Airlines (MA) nije u mogućnosti da iz tekućeg poslovanja izmiruje zaostala dugovanja i to smo pošteno i jasno predočili nadležnim organima. Zbog toga će jedan od ključnih koraka za budućnost kompanije biti definisanje rješenja za saniranje naslijeđenih dugova, zaključno sa prošlom godinom. Modeli koji se razrađuju uzimaju u razmatranje mogućnost dokapitalizacije kompanije, uz neznatan pritisak na javne finansije, kazao je u intervjuu Dnevnim novinama predsjednik Odbora direktora MA Nikola Vukićević.

Podmorski kabl do kraja godine

Podmorski kabl između Italije i Crne Gore do kraja godine biće pušten u probni rad, poručila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić Dragica Sekulić. Ona je istakla da je zadovoljna dosadašnjim radovima na projektu povezivanja elektroenergetskih sistema dviju država.

Dan

Sin sekretara DPS-a postao pomoćnik direktora

Podgoričanin Danilo Jovanović,sin Branka Jovanovića, sekretara opštinskog odbora DPS-a, zaposlen je na mjesto pomoćnika direktora za sektor za operativu u oblaeti naplate u Poreskoj upravi (PU), čiji je direktor Miomir M. Mugoša. Jovanović je, prema nezvaničnim informacijama “Dana, dobio zaposlenje bez raspisanog javnog konkursa za to rukovodeće mjesto.

Neto gubitak 78,03 hiljade

Luka Bar, u većinskom državnom vlasništvu, prvi kvartal ove godine zavšila je sa neto gubitkom od 78,03 hiljade eura, dok je u istom periodu prošle godine ostvaren profit od 654,8 hiljada eura. Prema podacima iz izvještaja o poslovanju koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi kompanije su na kraju marta gonosili 2,08 miliona eura, što je 25 odsto manje nego u uporednom periodu.

U 2017. ostvarili najbolji poslovni rezultat

Adiko banka je u prvom ovogodišnjem kvargalu ostvarila odličan rast u ključnim strateškim segmentimaposlovanja i dobar finansijski rezultat od oko 600 hiljada eura, saopštio je njen gpavni izvršni direktor Kris gof Šoen. – Više sam nego zadovoljan razvojem banke, a veoma dobar rezultat možemo očekivati i na kraju godine kazao je Šoen u intervjuu za agenciju Mina biznis.

Pobjeda

Opomena zakupcima koji nijesu pripremili kupališta za sezonu

Služba za kontrolu Javnog preduzeća Morsko dobro svakodnevno obilazi zonu morskog dobra na teritoriji svih šest primorskih opština, evidentira eventualne nepravilnosti i prosljeđuje ih Upravi za inspekcijske poslove. Predstavnici Morskog dobra kazali su da u toku turističke sezone žalbu ili uočenu nepravilnost turisti mogu uputiti pozivom na 08000 1300, odnosno broj kol centra Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Vješto se kriju pravi vlasnici firmi

Registar stvarnih vlasnika firmi, odnosno pravnih lica, za godinu i po trebalo bi da formira Poreska uprava. To predviđaju izmjene Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, koji je u skupštinskoj proceduri, ali i nameću pitanje da li će se nakon toga znati ko stvarno stoji iza firmi čiji su vlasnici u papirima fiktivni, odnosno koje su registrovane na tuđa imena.

Za godinu 6,6 odsto više priključaka

U Crnoj Gori je na kraju aprila bilo 158.280 korisnika fiksne telefonije, 0,85 odsto više nego u martu, pokazuju podaci Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP). Kako prenosi agencija Mina biznis, od tog broja priključaka Telekom je imao 117.590, M-tel 28.750, Telemah 10.480 i Telenor 1.460 priključaka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *