Centralna banka ostvarila 2.7 miliona eura dobiti

Dodajte komentar

Centralna banka (CBCG) ostvarila je u prošloj godini 2.7 miliona eura dobiti, od čega će polovinu preusmjeriti u državni budžet, odlučio je Savjet vrhovne monetarne institucije. Preostalih 50 odsto novca će se usmjeriti u jačanje osnovnog kapitala CBCG, što je definisano Odlukom o povećanju osnovnog kapitala vrhovne monetarne institucije, koju je Savjet usvojio u petak.

“Zahvaljujući mjerama interne ekonomije, ostvarenoj racionalizaciji troškova i povećanju obima poslova, CBCG je, bez povećanja cijena usluga, na kraju prošle godine, iskazala visok pozitivan neto rezultat, u iznosu od 2.7 miliona eura”, saopšteno je nakon sjednice, kojom je predsjedavao guverner Radoje Zugić.

Savjet je usvojio izvještaj o poslovanju i sprovođenju politike CBCG za januar, u kojem je konstatovano da su aktivnosti vrhovne monetarne institucije realizovane u skladu sa planiranim obavezama.

Ocjenjeno je da su i u ovoj godini nastavljeni pozitivni trendovi iz prošle, zahvaljujući čemu je finansijski sistem, koga dominantno čine banke, značajno unaprijeđen”, kazali su u CBCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *