Tuzi usvojile prvi budžet

Dodajte komentar

Prijedlog odluke o budžetu opštine Tuzi za 2018. godinu usvojen je sa 19 glasova odbornika vladajuće koalicije (DPS, SD, BS, i DUA). Sedam odbornika iz Albanske alternative i Demokratskog saveza glasalo je protiv, dok je dvoje odbornika Demokrata bilo uzdržano na juče održanoj petoj sjednici skupštine te opštine u okviru glavnog grada.

Predsjednik opštine Abedin Adžović istakao je zadovoljstvo što ove godine prvi put samostalno usvajaju budžet, a ne finansijski plan kao ranije. Navodeći da je u pitanju suma od 2.400.800 eura, Adžović je izrazio nadu da će taj iznos svake godine biti veći i da će imati bolju podršku opozicije.

Za operativne izdatke, istakao je on, opredijeljeno je 898.700 eura, što je oko 38 odsto, a za kapitalne 1.390.000 eura – skoro 58 odsto ukupnog budžeta.

“Najvažnije je to da će 95 od sto kapitalnih izdataka, odnosno 1.325.000 eura, biti uloženo u infrastrukturu”, naglasio je Adžović i dodao da je za transfere političkim partijama planirano 90.000 eura, za otplatu obaveza iznos od 17.100 i sredstva rezervi 5.000 eura.

Odbornik Bošnjačke stranke Hidajet Kalač, izražavajući zadovoljstvo što prvi put samostalno donose odluku o budžetu, kazao je da on ima razvojnu politiku, da je realan i održiv. Procenat opredijeljen za kapitalne izdatke, naglasio je on, veći je nego 2006. godne, koja je referentna. Predstavnik Bošnjaka istakao je zadovoljstvo i zbog toga što je rashodna strana urađena na transparentan način.

Odbornik DPS-a Nikola Gegaj smatra da je prijedlog budžeta, pored toga što je razvojni, i ambiciozan.

“Dva i po miliona jeste ambiciozno, zbog kapitalnih investicija koje su značajne za građane ovog područaja. To je veoma prihvatljiv iznos, pogotovo u dijelu investicija koje će se realizovati”, kazao je Gegaj, uz napomenu da budžet nije idealan, jer smatra da se sve planirano ne može realizovati za jednu godinu.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *