Naslovne strane dnevnih novina za 6. april – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

 

Zec na Adi nelegalno gradi teretanu ili market

Hotelsko-turističko preduzeće “Ulcinjska rivijera nelegalno gradi prizemni objekat na Adi, uprkos tome što je urbanističko-građevinski inspektor donio rješenje o zabrani izvođenja radova. Objekat veličine oko 100 kvadrata nalazi se u krugu nudističkog naselja, sa lijeve strane,u blizini skretanja za Barbanu, a radi se navodno o budućoj teretani ili prodavnici.

Kamen iz Bjelopavlića za hranu i kozmetiku

Odomaćena praksa da crnogorski kamen služi samo za potrebe građevinarstva i izgradnje puteva u državi u skoroj budućnosti bi mogao postati prošlost, jer razvojem novih tehnologija u svijetu i nekim zemljama okruženja već se od kvalitetnog kamena (krečnjaka) postupcima pripreme (drobljenje, prosijavanje, mljevenje i klasiranje) mogu dobiti proizvodi (fileri) visokog kvaliteta. Oni imaju široku primjenu u industriji boja i lakova, proizvodnji stakla, stočne hrane, prehrambre-noj, pa i veoma zahtjevnoj farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji…

Dnevne novine

Grantovi za vodne resurse

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je juče Javni poziv za dodjelu malih grantova u okviru projekta Upravljanje slivom rijeke Drine na Zapadnom Balkanu. Sredstva su namijenjena za unapređenje korišćenja vodnih resursa u Crnoj Gori, a opredijeljeno je oko 2,72 miliona dolara.

NURKOVIĆ NA ČELU EKSPERTSKOG TIMA

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković biće na čelu međuresornog Ekspertsko-pregovaračkog tima za nastavak realizacije auto-puta Bar Boljare, koji je formirala Vlada radi ugovaranja izgradnje dvije dionice ovog putnog pravca.

Akcionari odlučuju o refinansiranju kredita

Akcionari Hotelsko-turističkog preduzeća Ulcinjska rivijera trebalo bi da na vanrednoj Skupštini 16. maja razmotre odluku o davanju saglasnosti korporaciji Karisma Hotels Adriatic Montenegro da refinansira kredit ulcinjske kompanije prema Atlas banci i Investiciono-razvojnom fondu.

Dan

Partijski vojnici DPS-a uzimaju milione od šuma

Proces dodjele koncesija na šume prate koruptivne radnje, ocijenile su Demokrate i ukazale da je to posebno izraženo u Opštini Berane, gdje partijski vojnici DPS-a dobijaju koncesije na uštrb lokalnih privrednika i lokalne uprave. Istakli su i da koncesionari godišnje posijeku oko 30 hiljada kubnih metara drvne mase, što odgovara vrijednosti od nekoliko miliona, dok opština, kojoj pripada 70 odsto prihoda od koncesija, dobija oko 200 hiljada.

Vlada je diskriminator

Penzioneri Kombinata aluminijuma (KAP) okupili su se juče ispred zgrade Vlade zahtijevajući da premijer Duško Marković ispuni obećanje koje im je dao tokom razgovora obavljenog 26. decembra 2016. godine, a to je da će za njih 414 do 1. marta biti isplaćene otpremnine u skladu sa Zakonom o isplati otpremnina.

Vlasnike Veriga tužio zbog 19 hiljada duga

Iako nije ni prošla godina dana otkako je otvoren ugostiteljski objekat Verige 65, vlasnik tog objekta firma Hefesta se već našla na sudu. Njih je tužio vlasnik firme “Pupović elektro in Mile Pupović, jer mu nijesu isplatili sav novac za izvođenje radova na elektro instalacijama, vodovodno-kanalizacionim instalacijama, manjem dijelu građevinskih radova, elektro radovima oko objekta i dovođenju struje iz trafostanice udaljene oko 700 metara.

Pobjeda

Krediti za legalizaciju

Sosijete ženeral banka ponudila j e kredite za legalizaciju bespravno podignutih objekata sa povoljnijim uslovima. Klijenti od juče mogu podići namjenski kredit za legalizaciju objekata, bez hipoteke do 15.000 eura, bez troškova odobrenja kredita, uz rok otplate do osam godina i fiksnu nominalnu kamatnu stopu od 6,49 odsto, odnosno efektivnu od 6,52 odsto.

Ušlo 36 projekata vrijednih dvije milijarde eura

Užu listu prioritetnih infrastrukturnih projekata, vrijednih 2,13 milijardi eura usvojila je juče Vlada. U saopštenju nakon sjednice se kaže da je užu listu Nacionalna investiciona komisija usvojila 26. marta i da sadrži osam projekata iz oblasti eneregtike, vrijednih 1,17 milijardi, šest iz saobraćaja, vrijednih 789,6 miliona tri iz oblasti zaštite životne sredine, vrijednih 62,9 miliona, deset iz oblasti društvenih djelatnosti, vrijednih 74,2 miliona i devet iz oblasti ostale infrastrukture, vrijednih 28,3 miliona.

Razmotriće refinansiranje

Akcionari Hotelsko turističkog preduzeća Ulcinjska rivijera treba da na vanrednoj Skupštini 16. maja razmotre odluku o davanju saglasnosti korporaciji Karisma hotels adriatik Montenegro da refinansira kredit ulcinjske kompanije prema Atlas banci i Investiciono-razvojnom fondu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *