Superjahta Crni labud san je svakog milijardera (foto)

Dodajte komentar

Jednostavne linije i oštri uglovi odmah zapadaju za oko. Nadahnut oblikom strijele, Timur Bozca dizajnirao je novu superjahtu o kojoj čak i milijarderi mogu samo da sanjaju. Naime, Crni labud zasad je samo konceptna superjahta.

“Htio sam stvoriti aerodinamični eksterijer koji će jahti dati prepoznatljiv izgled, a istovremeno će povećati učinkovitost”, opisuje Bozca svoje djelo.

Ležaljke, bar, bazen i mjesto za slijetanje helikoptera samo su dio luksuza što ga sadrži Crni labud. Kao poseban dodatak, dizajner je osmislio dva balkona kod pramca ograđena staklom kako bi putnici mogli neometano uživati u ljepotama zalazaka sunca ili plaže kraj koje su pristali.

Na krmi broda nalazi se pravi mali bar na plaži koji sadrži bar, ležaljke i bazen koji se lagano spušta prema kraju broda kako bi se vizualno stopio s morskom površinom.

Osim toga, staklena stijena dijeli bar od unutrašnjosti broda kako bi pružila što bolji pogled na dostupni luksuz. Do helikoptera dolazi se iz unutrašnjosti broda putem skrivenog lifta, a sve kako bi se postigao što jednostavniji izgled broda.

Crni labud ponosno koristi tamne boje gdje god stigne; od crne spoljašnosti do zemljanih tonova unutrašnjosti i soba. A u 7 luksuznih soba može prevesti do 12 putnika.

Dizajner kaže da bi jahtu pokretala četiri motora snage oko 23.000 konja koji bi pružali najveću brzinu od 28 čvorova ili pedesetak kilometara na sat. Jahta bi prevozila 183.000 litre goriva kako bi hranila ogromne motore.

Express

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *