Na prodaju parcele KAP-a vrijedne 10,24 miliona €

Dodajte komentar
Ilustracija

Stečajna uprava Kombinata aluminijuma (KAP) raspisala je juče oglas za prodaju imovine podgoričke fabrike u stečaju, čija je procijenjena vrijednost 10,24 miliona eura.

Na prodaju su ponuđene katastarske parcele u Botunu, Dajbabama i Cijevnoj, a ponude se mogu dostavljati do 27. aprila, uz obavezan depozit od 1,02 miliona eura. Kako se navodi u oglasu, procijenjena vrijednost nije minimalno prihvatljiva, niti je obavezujuća ili opredjeljujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponuđene kupoprodajne cijene.

Prodaja imovine se obavlja javnim prikupljanjem ponuda, a stečajni upravnik ne odgovora za nedostatke na imovini koju kupac utvrdi nakon obavljene kupoprodaje.

Oglas o prodaji dijela imovine KAP-a u stečaju raspisan je nakon što su stečajni upravnik Veselin Perišić i vlasnik Uniproma Veselin Pejović potpisali aneks ugovora o kupoprodaji kojim su u vlasništvo podgoričke fabrike vraćene parcele površine 233.103 kvadrata. Pejoviću je, sa druge strane, vraćena mjenica koju je dao kao sredstvo plaćanja kupoprodajne cijene u iznosu od 6,98 miliona eura.

Aneks je zaključen jer stečajna uprava KAP-a ni nakon isteka ugovorenog roka Pejoviću nije mogla da preda ovo zemljište bez tereta i ograničenja, u skladu sa ranije potpisanim ugovorom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *