Potpisan sporazum o saradnji UPCG, Komore procjenitelja i Međunarodnog komiteta za usvajanje standarda procjene

Dodajte komentar

Predsjednica UPCG, Svetlana Vuksanović održala je sastanak sa direktorom Međunarodnog komiteta za usvajanje standarda procjene (IVSC) Nikom Talbotom i predsjednikom Upravnog odbora Komore procjenitelja Crne Gore (članom IVSC), Slavkom Rakočevićem.

Na sastanku sa liderom međunarodne organizacije procjenitelja govorilo se o izazovima u primjeni međunarodnih standarda procjene vrijednosti u Crnoj Gori, a u vezi sa zahtjevom iz čl. 25 i 26 Zakona o računovodstvu kojima je propisano da se procjena vrijednosti imovine kompanija (nepokretnosti, mašina, uređaja i opreme) za potrebe računovodstvenih izvještaja vrši u skladu sa metodologijom za procjenu vrijednosti imovine koja se zasniva na Međunarodnim standardima za procjenu vrijednosti.

Učesnici sastanka su takođe razmjenili informacije i iskustva na polju edukacije/sertifikacije procjenitelja u Crnoj Gori, te definisanju prioriteta u oblasti afirmacije procjeniteljske struke.

U namjeri da se promoviše procjeniteljska struka u Crnoj Gori, obezbijedi razmjena znanja i iskustava u ovoj oblasti te uspostavi saradnja sa referentnim organizacijama na međunarodnom nivou, potpisan je trilateralni Sporazum o saradnji između UPCG, Međunarodnog komiteta za usvajanje standarda procjene (IVSC) i Komore procjenitelja Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *