Počela kampanja “Ne prljaj. Nemaš izgovor”.

Dodajte komentar

Telemach i Total TV donirali su tri nova dječija igrališta u Podgorici, Baru i Nikšiću, a nedavno su organizovali i prvu od ukupno 30 predstava za djecu na temu zaštite životne sredine. Tako su označili početak ekološke kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor“, tokom koje će širom Crne Gore organizovati i brojne akcije čišćenja i ozelenjavanja.

„Glavni cilj kampanje je podizanje svijesti o zaštiti prirode. Želimo da skrenemo pažnju građanima da od svih nas zavisi koliko će sredina u kojoj živimo biti čista. Kao što naziv naše kampanje kaže – nemamo izgovor da je prljamo,“ poručila je direktorica Telemach-a Tanja Milošević.

Poseban fokus stavili su na edukaciju mališana, zbog čega su početak kampanje posvetili upravo njima. Telemach dječije igralište u Podgorici otvoreno je na Tuškom putu, u Baru na šetalištu, a u Nikšiću u okviru vrtića u naselju Straševina. Lokacije su odabrale opštine, koje su partneri kampanje.

„Ovom donacijom želimo da mališanima omogućimo prostor za igru na otvorenom i na taj način ih povežemo sa prirodom. Pored mobilijara kao što su tobogani, ljuljaške, klackalice i penjalice, postavili smo i kante za smeće, kako bi ih od malih nogu naučili gdje se odlaže otpad i kako se čuva okolina. Zadovoljstvo mi je da kažem da je ovo tek početak kampanje, a dječija igrališta planiramo da poklonimo i drugim gradovima u Crnoj Gori“, istakla je Milošević.

Trideset dječijih predstava o zaštiti životne sredine

U okviru kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor“, Telemach i Total TV organizovaće 30 dječijih predstava o zaštiti životne sredine pod nazivom „Ko to tamo prlja?“. Prva predstava održana je nedavno u Podgorici, a plan je da glumci do juna naprave turneju po Crnoj Gori.

„Riječ je o interaktivnoj muzičkoj predstavi, koja je naš poklon djeci u vrtićima. Zahvaljujući njoj, mališani kroz igru mogu da nauče kako da čuvaju prirodu i steknu osjećaj odgovornosti da čuvaju zajedničke površine, kao što su parkovi i igrališta. Prva predstava je izazvala oduševljenje djece i sigurni smo da će joj se obradovati mnogi,“ navela je Milošević.

Iz Telemach-a su najavili da će tokom kampanje čistiti pješačke zone, parkove i dvorišta zgrada. Na mjestima gdje to bude potrebno, posadiće i stabla, kako bi ozelenili što više površina. Telemach će tokom kampanje poklanjati i eko kese, sa ciljem da se smanji upotreba plastičnih.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *