Prva Debit Mastercard kartica Addiko banke s mirisom jagode – beskontaktna plaćanja sa stilom

2 komentara

Addiko banka je svoju kartičnu ponudu obogatila s Debit Mastercard®, prvom Addiko beskontaktnom debitnom karticom.

Nova kartica ima originalni vertikalni dizajn i donosi jedinstvenu inovaciju sa stilom – naime, kartica ima miris jagode.

Debit Mastercard kartica Addiko banke opremljena je savremenom beskontaktnom platnom tehnologijom koja potrošačima omogućava da obavljaju plaćanja jednostavnim prislanjanjem kartice na beskontaktni čitač na kasi, nakon čega svjetlosni i zvučni signal čitača za svega par sekundi označavaju uspješno obavljenu transakciju. Jedinstveni kod se kreira za svaku transakciju i on osigurava da će račun biti naplaćen samo jednom, čak i ako se kartica više puta prenese čitaču, a činjenica da kartica ostaje u rukama korisnika tokom cijele transakcije predstavlja još jedan dodatni sloj sigurnosti.

„Uz sve dodatne pogodnosti koje pruža nova debitna Mastercard kartica ono što je veoma bitno našim korisnicima je i dodatna sigurnost koja će uskoro biti omogućena za plaćanja preko interneta. S našim pristupom koji u fokus stavlja klijenta i rast njihovog zadovoljstva, siguran sam da će klijenti biti zadovoljni pogodnostima koje pruža nova inovativna mirisna kartica, kao i da će im kupovina biti ugodna i bezbrižna, a novčane transakcije još jednostavnije“ izjavio je Miloš Miketić, direktor Sektora prodaje proizvoda na malo.

Jelena Ristić, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard, izjavila je: „Naša beskontaktna tehnologija omogućava korisnicima da obavljaju praktična, sigurna i brza plaćanja za svega par sekundi na preko 8 miliona lokacija širom svijeta, a činjenica da za iznose manje od 15 eura nije potrebno unositi PIN kod samo je još jedan dokaz kompatibilnosti ove savremene platne metode sa užurbanim stilom života savremenih potrošača. Željela bih da se zahvalim našim partnerima iz Addiko banke na tome što su iskombinovali pogodnosti koje beskontaktno plaćanje unosi u svakodnevicu sa finansijskom kontrolom koju pružaju debitne kartice, i radujemo se budućim inovacijama koje ćemo kreirati za naše klijente.“

Nova Debit Mastercard beskontaktna kartica može se koristiti za standardna i beskontaktna plaćanja kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Kartica se takođe može koristiti za plaćanja putem interneta, a Addiko banka će uskoro uvesti dodatnu sigurnosnu uslugu za onlajn plaćanja – rješenje „Addiko Sigurna internet kupovina“, bazirano na najvišim Mastercard SecureCode sigurnosnim standardima.

Prije prvog korištenja beskontaktnog plaćanja s novom karticom potrebno je napraviti jednu uobičajenu transakciju plaćanja – na POS uređaju ili na bankomatu kako bi se ista automatski aktivirala.

Debit Mastercard kartica postaje osnovna debitna kartica Addiko banke do kraja 2018. godine, a Banka će blagovremeno obavijestiti korisnike postojećih kartica o procesu zamjene.

Podijeli ovaj članak
2 Komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *