Jeftinije komunalije u Budvi

Dodajte komentar

Opština Budva je postojeće cijene naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta umanjila po više osnova, rekao je Ninoslav Kaluđerović, načelnik opštinske Službe za naplatu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta. On je objasnio da je Opština do donošenja Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata naknadu za komunalno opremanje obračunavala na bruto površini objekta, a novi zakon predviđa neto obračun, pa su samim tim cijene u startu u prosjeku snižene za 15 do 25 odsto.

“Nakon toga smo linearno umanjili iznos naknade za 20 odsto i objekte podjelili prema kvadraturi. Za kategoriju koju predviđa pomenuti zakon – objekat osnovnog stanovanja – cijena je dodatno umanjena za 20 odsto od cijene objekta koji potpada u kategoriju objekata do 500 kvadrata. Takođe, predvidjeli smo i popuste za jednokratno plaćanje, kao i plaćanje na rate u momentu kada se izvrši obračun, u koji ulaze i zakonske sankcije zbog bespravne gradnje, a koje se kreću od 2,5 odsto za osnovne objekte ili pet odsto za ostale objekte kod jednokratnog i do 20 odsto uvećanja za plaćanje na rate”, saopštio je Kaluđerović.

On je dodao da je za objekte osnovnog stanovanja za koje se iznos plaća jednokratno odobren popust na obračunati iznos od 50 odsto, a za plaćanje na rate, uz adekvatno obezbjeđenje potraživanja, 30 odsto.

“Isto važi i za objekte do 500 kvadrata, a za ostale objekte do 1.500 kvadrata cijena će biti umanjivana za 40 odsto prilikom jednokratnog plaćanja, odnosno za 20 odsto kod plaćanja na rate”, pojasnio je Kaluđerović.

(Dan)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *