Glavni grad predložio umanjenje naknada za komunalno opremanje od 30 odsto

Dodajte komentar

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović predložio je juče Skupštini Glavnog grada dva amandmana kojima se iznosi naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta startno umanjuju 30 odsto za objekte osnovnog stanovanja do 200 m2 i stambene objekte do 500 m2, saopšteno je iz Glavnog grada.

Prvi amandman se odnosi na Prijedlog odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte gdje se predlaže startno umanjenje od 30 odsto naknade za komunalno opremanje za objekte osnovnog stanovanja do 200 m2 i stambene objekte do 500 m2.

”Ovo nije jedino umanjenje za ove kategorije. Podsjećamo, Prijedlogom odluke koja je jednoglasno usvojena na Sjednici odbora za finansije, privredu i razvoj Glavnog grada, za jednokratno plaćanje, koje podrazumijeva plaćanje naknade u cjelokupnom iznosu u roku od 15 dana od dana zaključivanja ugovora, vlasnik ima pravo na umanjenje od 15 odsto od vrijednosti naknade. Na to umanjenje, dodatno se obračunava umanjenje od 25 odsto za bespravne objekte osnovnog stanovanja do 200 m2 ukupne neto površine. Za bespravne stambene objekte ukupne neto površine do 500 m2, dodatno umanjenje je 20 odsto”, objansili su iz Glavnog grada.

Popusti su predviđeni i za vlasnike koji se odluče za plaćanje naknade u jednakim mjesečnim ratama. Za bespravne objekte osnovnog stanovanja do 200 m2 umanjenje je 30 odsto obračunate komunalne naknade, a za bespravne stambene objekte ukupne neto površine do 500 m2 umanjenje je 25 odsto.

”Amandmanskim djelovanjem gradonačelnika, Glavni grad je dodatno umanjio navedene iznose i pokazao da vodi odgovornu politiku u ovoj oblasti, omogućavajući povoljnije uslove za plaćanje naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za nelegalne objekte u cilju adekvatnog sprovođenja procesa legalizaciju”, navedeno je u saopštenju.

Drugi amandman se odnosi na Prijedlog odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, gdje je takođe predloženo umanjenje naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta 30 odsto za stambene objekte do 500 m2.

”Ovo umanjenje je predloženo u cilju omogućavanja povoljnijeg rješavanja stambenog pitanja građana”– dodali su.

O Prijedlozima odluka će se izjasniti Skupština Glavnog grada na sjednici 16. marta.

(AntenaM)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *