Tri kineske kompanije pozvane da obave due diligence u Gorenju

Dodajte komentar

Slovenački proizvođač bijele tehnike Gorenje pozvao je tri potencijalna strateška partnera iz Azije na detaljni pregled poslovanja. Svi su podnijeli ponudu za preuzimanje većinskog udjela u Gorenju.

Gorenje je prošle sedmice saopštilo kako je dobilo četiri ponude potencijalnih strateških partnera, od kojih su svi aktivni u sektoru kućanskih aparata i dolaze iz Azije. U utorak su takođe primili i petu ponudu, potencijalnog strateškog partnera iz Evrope koji djeluje u industriji kućanskih aparata.

Nakon detaljne analize i revizije “poslovnih i drugih elemenata” od pet ponuda za due diligence fazu pozvana su tri potencijalna partnera koji dolaze iz Azije i aktivni su u industriji, a podnijeli su ponudu za preuzimanje najmanje 50 posto plus jedne dionice kompanije.

Prema nezvaničnim informacijama lista Finance neobavezujuće podnijeli su trenutno najveći svjetski proizvođač uređaja Haier i jedan od najvećih kineskih proizvođača Hefei Meiling. Kineski div Midea, koji proizvodi široku paletu električnih aparata, takođe se pominje među zainteresovanim , a najpoznatiji je po klima uređajima, prenosi RTV Slovenije.

Gorenje će od 23. marta trima potencijalnim partnerima omogućiti pristup virtualnoj sobi s podacima o Gorenje Grupi, obilazak odabranih mjesta i grupne sastanke s urpavom društva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *