Sastanak guvernera Žugića i rukovodstva NLB banke

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se sa novoizabranim predsjednikom Odbora direktora NLB Banke AD Podgorica, Arčibaldom Kremserom, koji je ujedno i član Uprave NLB d.d, i glavnim izvršim direktorom, g. Martinom Leberleom.

Na sastanku je bilo riječi o poslovanju NLB banke i planovima za naredni period. Kako je istakao g. Kremser, NLB grupacija vidi Crnu Goru kao važan dio regionalnog tržišta. U tom smislu, planovi NLB banke su usmjereni na jačanje pozicije na crnogorskom tržištu, kroz ulaganja u unapređenje tehnologije i modernizaciju poslovnih procesa unutar banke, koja će, po najavi Kremsera, uskoro biti realizovana.

Guverner Žugić je izrazio zadovoljstvo predočenim razvojnim planom i istakao da poslovanje NLB banke karakterišu pozitivni parametri i dodao da se dodatni napori moraju uložiti na planu daljeg smanjenja nekvalitetnih kredita, iako je njihov iznos, na nivou sistema, značajno smanjen u proteklom periodu.

Sagovornici su se saglasili u ocijeni da je očuvanje stabilnosti i sigurnosti finansijskog sistema zajednički cilj CBCG, kao regulatora, i svih banaka koje posluju u Crnoj Gori, te da banke treba da budu posvećene pružanju podrške privredi, kako bi se adekvatno valorizovali ogromni potencijali kojima Crna Gora raspolaže.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *