Ukratko – kriptovalute propadaju

Dodajte komentar

Kriptovalute propadaju kao vid novca i pokazuju klasične znake finansijskog balona, rekao je guverner Banke Engleske, Mark Karni.

Prema njegovim riječima, to zahtjeva od regulatora da zaštite potrošače i zaustave njihovu upotrebu za nelegalne aktivnosti.

Karni nije pozvao na zabranu kriptovaluta kao što je bitkoin, već je ukazao na potrebu da one budu regulisane na sličan način kao drugi segmetni finansijskog sistema i naglasio da one ne mogu efektivno da zamjene tradicionalne valute, prenosi agencija Rojters.

“Kriptovalute služe kao novac, u najboljem slučaju, samo nekim ljudima i to u ograničenoj mjeri, a čak i tada samo uporedo s tradicionalnim valutama. Moj kratak odgovor je da one propadaju”, istakao je on na ekonomskoj konferenciji škotskih studenata.

Kriptovalute, kako je dodao, za sada ne predstavljaju rizik po finansijsku stabilnost Britanije kao cjeline, uglavnom zato šti su velike banke ograničile njihovo učešće u svom poslovanju, ali su za pojedinačne investitore one veliki rizik.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *