Naslovne strane dnevnih novina za 3. mart – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Statisu uskoro dio aerodroma

Ministarstvo odbrane uskoro će objaviti javni poziv za davanje u dugoročni zakup dijela vojnog aerodroma u Golubovcima, nakon što je prethodno formirana posebna katarstarska parcela od 4.262 metra kvadratna koja će se dati u zakup. Za tu lokaciju zainteresovan je Adriatik propertis, grčkog biznismena Petrosa Statisa koji je o tome pisao Vladi.

Monstat olakšao Budvu za milion

Prihod Opštine Budva po osnovu poreza na nepokretnost i ove godine biće najmanje za miliona eura manji, zbog najnovije procjene Monstata o prosječnoj cijeni kvadrata stanova u novogradnji na primorju.

Žure da ne plaćaju istraživanja

Donošenje novog Zakona o procjeni uticaja na životnu sredinu “podsticajno je djelovalo na koncesionare malih hidroelektrana, koji su užurbano poslali elaborate o procjeni uticaja Agenciji za zaštitu životne sredine, kako bi dobili ekološku saglasnost kao neophodan uslov za dobijanje dozvole za gradnju.

Dnevne novine

Za modernizaciju flote do 50 odsto podrške

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je u petak pet javnih poziva za podršku sektoru ribarstva, kroz koje će ribarima i uzgajivačima biti dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu do 50 odsto vrijednosti njihovih projekata.

Idea pokrenula prvu online prodavnicu

IDEA je pokrenula prvu online prodavnicu u Crnoj Gori u kojoj je građanima dostupno više od 8.000 artikala. Da biste kupovali u IDEA online prodavnici potrebno je da se registrujete na sajtu www.ideaonline.me, a vrijednost trgovine mora biti minimum 15 eura.

Nema obećane zemlje, moramo da radimo

Stabilnost finansijskog sistema je ključni momenat ukoliko hoćemo redovne plate, penzije, socijalna davanja. Činjenica je i da je naša zemlja mala, i da mnogo toga ne zavisi od nas. Ali, mnogo i zavisi. Zato mora da se radi, i to mnogo, da se koriste resursi, prirodni i ljudski, da se pruži maksimum. Dobro je što smo članica NATO-a, dobro je što ćemo biti u EU, što učestvujemo u globalnim integracionim procesima. Ali, u ekonomiji nema obećane zemlje.

Dan

Za Preradu samo 750 hiljada

Firma “Alumrol iz Podgorice ponudila je 750 hiljada eura za imovinu nekadašnjeg Kombinata aluminijuma Preradu. Početna cijena na drugom tenderu je bila 4,6 miliona eura. Na prodaji su bili Fabrika valjaonice sa livnicom i Valjački stan koji čine jednu tehnološku cjelinu.

Opština da blokira prodaju Budvanske

Plan Vlade da se u ovoj godini privatizuju Budvanska rivijera i Institut Simo Milošević osudili su predstavnici opozicije. Iz GP URA su povodom plana Vlade da Budvansku podijeli u dva preduzeća i da potom jedno privatizuje, podnijeli krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) na čijem čelu je Milivoje Katnić.

Spoljnotrgovinska razmjena 145,9 miliona

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore u januaru je, prema preliminarnim podacima Monstata, iznosila 145,9 miliona eura, što je 16,2 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Izvoz je bio vrijedan 25,6 miliona eura, što je 5,8 odsto više u odnosu na uporedni period, dok je uvoz porastao 18,7 odsto na 120,3 miliona eura.

Pobjeda

Izbacili raspravu o kolektivnom ugovoru

Odbor direktora Luke Bar promijenio je dnevni red skupštine akcionara koja je zakazana za 23. mart. Obavijestili su akcionare da se povlači tačka “Davanje saglasnosti na sporazum u dijelu primjene opšteg kolektivnog ugovora i kolektivnog ugovora kod poslodavca”. Ostale tačke, kako se navodi, ostaju nepromijenjene odluka o restrukturiranju luke, procjena vrijednosti multinamjenskog objekta ,,Voli, pravilnik o računovodstvu i računovodstvenim politikama…

Kupuju tri voza za 13 miliona

Željeznički prevoz (ŽPCG) će ove godine sprovesti tender za nabavku tri nova elektromotorna voza vrijedna 13 miliona eura, naveoje izvršni direktor ove kompanije Predrag Popović.

Mali proizvođači ne mogu do šume

Šumarstvu se mora posvetiti više pažnje, a u drvopreradi postići veći stepen finalizacije proizvoda – kazao je predstavnik Ministarstva poljoprivrede na sjednici Odbora Udruženja šumarstva, drvne industrije, grafičke i izdavačke djelatnosti Privredne komore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *