U martu međunarodni standardi za kriptovalute

Dodajte komentar

Evropska Unija je upozorila da planira da reguliše tržište kriptovaluta, ukoliko se ne riješe problemi i rizici koji nastaju zbog meteorskog rasta vrijednosti Bitcoina i drugih kriptovaluta.

Veliki rast tržišta digitalnog novca je doveo do toga da neki investitori zarađuju milione, dok drugi doživljavaju ogromne gubitke. Bitcoin ovdje predvodi grupu vrijednijih kriptovaluta, a popularni coin je krajem 2017, vrijedio blizu 20.000 dolara.

Ministri finansija G20 grupe će se 20. marta sastati u Buenos Airesu, a glavna tema će biti kriptovalute. Evropska Unija će sama donijeti odluku o tome kako će regulisati problem koji mogu izazvati kriptovalute, a ovo bi se moglo desiti kasnije tokom godine ili početkom 2019.

Regulacija kriptovaluta bi ovaj sektor mogla donijeti u ravan sa finansijskim zakonima i propisima, koji sprečavaju pranje novca i antiterorizma, a trgovce kriptovalutama bi natjeralo da objelodane svoj identitet. Ovo bi otežalo i ilegalne aktivnosti tokom upotrebe Bitcoina, Ethereuma i drugih kriptovaluta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *