Kupac Prerade u KAP-u firmu osnovao prije nedjelju dana

Dodajte komentar

Na tender za prodaju imovine Prerade stigla je jedna ponuda. Prema nezvaničnim informacijama “Dana”, ponudu je dostavila firma Alumrol iz Podgorice. Juče je isticao rok za predaju ponuda, dok postoji mogućnost da stigne još ponuda, ako je neko dostavlja poštom. Otvaranje ponuda je zakazano za petak.

Firma Alumrol, po podacima Centralnog registra privrednih subjekata, osnovana je 19. februara, sa ukupnim kapitalom od jednog eura. Osnivač, izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik firme je Saša Jovanovski.

Stečajna uprava Prerade, bivšeg pogona Kombinata aluminijuma, raspisala je tender za prodaju imovine fabrike po cijeni od 4,59 miliona eura prošlog mjeseca. Predmet prodaje su nepokretna i pokretna imovina koju čine Fabrika valjaonica sa livnicom, građevinski objekti sa zemljištem, pripadajućom infrastrukturom i opremom za proizvodnju livene aluminijumske trake iz tečnog metala. Na prodaju je ponuđen i Valjački stan za proizvodnju hladno valjane aluminijumske trake sa pripadajućom opremom.

Oglas o prodaji objavljen je nakon što je stečajna uprava raskinula kupoprodajni ugovor sa Unipromom, koji ni poslije četiri godine nije uplatio preostalih 1,1 milion eura za kupovinu Valjačkog stana i Livnice za trake.

(Dan)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *