Deripaska podnosi ostavku

Dodajte komentar

Ruski oligarh Oleg Deripaska uskoro će podnijeti ostavku na poziciju predsjednika En plus grupe, koja je do 2013. godine upravljala podgoričkim Kombinatom aluminijuma (KAP).

Britanski “Standard piše da nije jasno zbog čega se povlači sa te pozicije, ali navodi da je bio predmet nekoliko neželjenih dešavanja koja su se provlačila kroz svjetske medije. Deripaska je bio na SAD listi bogatih ljudi ili političara u vezi sa sankcijama protiv Rusije. Njegova ostavka je došla usljed izvještaja da En plus grupa izaziva brige po bezbjednost u Velikoj Britaniji i žalbi da je većina prihoda utrošena na otplatu kredita ruskoj banci koja je sankcionisana. Zatim su se u medijima pojavili napisi da je na svom brodu dovodio eksport dame koje su zabavljale ruskog vicepremijera.

Financial Times navodi da je napustio En plus zbog svađe oko Norilsk Nikela, dok ruski “Komersant” piše da hoće da se fokusira na druge poslove.

Deripaska je nakon uvođenja stečaja u KAP podnio arbitražnu tužbu protiv Crne Gore kojom traži odštetu od 200 miliona eura.

(Dan)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *