Mastercard beskontaktne kartice Ziraat banke – brzina i sigurnost plaćanja u skladu sa potrebama savremenih potrošača

Dodajte komentar

Ziraat Bank Montenegro, članica međunarodne Ziraat Finance Group, predstavila je novinu za sve svoje klijente koji žele brz, siguran i moderan način plaćanja –  Mastercard beskontaktne platne kartice.

Dvije nove beskontaktne platne kartice – Bankkart Debit Mastercard i Business Debit Mastercard, omogućavaju plaćanja na preko 8 miliona trgovačkih lokacija u svijetu u 111 zemalja jednostavnim prislanjanjem kartice na beskontaktni čitač na kasi. Poslije svega par sekundi zvučni i svijetlosni signal sa čitača označavaju uspješno obavljeno plaćanje, a za plaćanja do 15 EUR nije potrebno unositi PIN kod, što ovu metodu čini još bržom i odličnim riješenjem za prometne trgovčke lokacije poput supermarketa, benzinskih stanica i restorana brze hrane. Iznosi iznad 15 EUR takođe se mogu plaćati beskontaktno, ali je tada potrebno unijeti PIN kod za dodatnu zaštitu prilikom obavljanja transakcije.

Jelena Ristić, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, u kompaniji Mastercard, kaže: „Sigurnost prilikom plaćanja je od ključne važnosti za korisnike kada se odlučuju za platnu metodu, zbog čega mi u kompaniji Mastercard polažemo vrhunsku pažnju na bezbijednost svake transakcije, bilo gdje i bilo kada da se ona obavi. Beskontaktna plaćanja se zasnivaju na čip tehnologiji i prilikom svake transakcije generiše se jedinstveni kod koji osigurava da se jedna transakcija može naplatiti samo jedanput čak i ako se kartica prisloni više puta na čitač. Činjenica da prilikom plaćanja beskontaktna kartica sve vrijeme ostaje u rukama korisnika predstavlja dodatni nivo sigurnosti. Ovom prilikom bih željela da se zahvalim našim partnerima u Ziraat banci što su prepoznali sve prednosti naše beskontaktne tehnologije i odabrali je za prvo, od uvjerena sam mnogih, lansiranje kartičnih proizvoda u svom portfoliju.“