Američka vlada ponovo blokirana

Dodajte komentar

Vlada Sjedinjenih Američkih Država ponovo je u blokadi, drugi put za manje od mjesec dana, nakon što je u Senatu odloženo glasanje o budžetskom sporazumu, o kom su pregovarali republikanci i demokrate.

Dvogodišnji ugovor o budžetu od 300 milijardi dolara, koji je dogovoren u srijedu, povećao bi finansiranje za vojne i civilne programe i smatra se pravednim kompromisom lidera većine u Senatu Miča Mekonela i lidera manjine Čaka Šumera.

Međutim, u četvrtak, senator Rend Pol je koristio sve procedure Senata da odloži glasanje o predlogu do ponoći, nakon roka kada je trebalo da bude usvojen novi akt.

Vlada troši previše novca, pozajmljuje previše novca, a zapravo ćemo vratiti deficite iz Obamine ere”, rekao je Pol za Fox News.

On traži da se glasa o amandmanu za obnavljanje budžetskih granica iz 2011. godine, rekao je njegov portparol.

Demokrate se protive predlogu budžeta i jer se ne bavi problemom imigracije, a zaštita za prijem djece nezakonitih imigranata DACA, koju je uspostavila Obamina administracija ističe 5. marta.

Podsjetimo, šefica demokratske grupe u američkom Kongresu Nensi Pelosi održala je rekordni osmosatni govor u želji da izvrši pritisak na Republikance da se glasa o zaštiti imigranata.

Posljednja blokada je počela 20. januara i trajala je skoro tri dana, prije nego što su se demokrate odustale od pitanja migranata i pristale na prijedlog republikanaca da se o njemu raspravlja odvojeno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *