Wozniak odlučio da rasproda sve bitcoine

3 komentara

Steve Wozniak, suosnivač kompanije Apple, otkrio je da je eksperimentisao sa bitcoinom, ali je odlučio da rasproda sve kriptovalute koje je posjedovao. Wozniak je tokom izlaganja na Nordic Business Forumu obrazložio zašto je to učinio, rekavši da nije želio da se opterećuje brojkama.

Naime, kao razlog odustajanja navodi da nije htio da bude jedan od onih koji konstantno prate cijene bitcoina i brinu hoće li ona ići gore ili dolje. Wozniak jednostavno nije želio da se opterećuje brojkama, jer mu to kako sam kaže nije potrebno u životu. Dodao je i da ga novac nikada nije pretjerano zanimao, pa stoga i ne trguje dionicama. Šta više, na svom telefonu nikada nije ni pokrenuo Apple Stock aplikaciju.

Kako se ispostavilo, Wozniak je rasprodao bitcoine u pravom trenutku, kada je vrijednost ove virtuelne valute bila oko 20.000 dolara. On nije hteo da otkrije koliku je količinu bitcoina kupio, ali je rekao da ih je nabavio dok im je vrijednost bila 700 dolara, dakle negdje tokom ljeta 2016. godine.

Shodno tome, sve i da je nabavio jedan bitcoin, eksperiment mu se višestruko isplatio. Iako je ranije smatrao da je bitcoin potencijalno bolji za čuvanje vrijdnosti nego što je to dolar i zlato, sada smatra kako najpoznatija kriptovaluta još nije dovoljno sazrela da bi se koristila kao sredstvo plaćanja.

Podijeli ovaj članak
3 Komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *