Vrijednost kriptovaluta za 6. februar: Bitcoin jedva preko 6.000 dolara

Dodajte komentar

Vrednost bitcoin-a pala je ispod 7.000 dolara u ponedjeljak po prvi put od sredine novembra, što predstavlja nastavak slabljenja tržišta od prošle sedmice. Kako je objavio CoinDesk juče, cjelokupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta je pala za više od 50 odsto od vrijednosti na početku januara, kada je ukupna tržišna kapitalizacija bila iznad 800 milijardi dolara. Prema podacima CoinMarketCap-a, ta kapitalizacija sada iznosi oko 332 milijarde dolara usljed pada vrijednosti kriptovaluta.

Kako ova situacija utiče na vrijednosti vidimo iz dana u dan pa je tako juče bitcoin otvorio sa 9.539,9 dolara. Danas je bitcoin pao na 6.060 dolara, u trenutku pisanja ovog članka prema CoinDesku.

Među kriptovalutama koje su pogođene su ether, koji je skliznuo na 578 dolara i bitcoin cash, koji je pao ispod 800 dolara tokom dnevnog trgovanja. Stručnjaci su ukazali na događaje kao što su ograničenja pristupa prekomorskim sajtovima za trgovinu u Kini i sve veći broj banaka koje zabranjuju kupovinu kreditnim karticama sa kriptovalutama kao razloge za pad tržišta.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *