Vrijednost kriptovaluta za 1. februar 2018.

Dodajte komentar

Južna Koreja ipak ne planira da zabrani trgovinu kriptovalutama, potvrdio je ministar finansija Koreje, Kim Dong-yeon. Vrijednost bitcoin-a je u poslednjih nekoliko nedjelja jako opala, zbog bojazni da vlada Južne Koreje planira ekstremne zabrane. Kim i ministar pravde Park Sang-ki izazvali su uzbunu ranije ovog mjeseca nakon što je na konferenciji za novinare rečeno da je zabrana razmjene kriptovaluta u razmatranju. Većina medija su tada objavili pogrešne izvještaje da je zabrana sigurna, što je prouzrokovalo paniku među investitorima, i masovnu prodaju kriptovaluta, a posljedica je ta da je vrijednost mnogih najvećih digitalnih valuta po tržišnoj kapitalizaciji značajno opala. Međutim, čini se da je zabrana sada sklonjena sa dnevnog reda.”Nema namjera da se zabrane kriptovalute ili suzbije njihovo tržište”, rekao je Kim Dong-yeon, ministar finansija Južne Koreje.

On je dodao da je neposredni zadatak vlade bio regulisanje razmjena, piše Independent. Kako ova situacija utiče na vrijednosti vidimo iz dana u dan pa je tako prekjuče vrijednost na otvaranju iznosila 11.686,0 dolara, dok je juče otvorio sa 11.747,5 dolara. Danas je bitcoin otvorio vrijednošću od 10.808,9 dolara prema Coindeksu.

Ethereum, druga najveća digitalna valuta po tržišnoj kapitalizaciji, trgovala je za oko devet odsto niže, blizu 1,073 dolara, prema CoinMarketCap-u. Treća najveća kriptovaluta, ripple, pala je za skoro 10 odsto na 1,19 dolara, pokazala je internet stranica, piše CNBC. Ethereum, je prekjuče otvorio berzu vrijednošću od 1.220,90 dolara, dok je juče otvorio sa 1.243,47 dolara. Danas je ta vrijednost bila 1.164,88 dolara.

Država Valuta Srednji kurs u dolarima Datum
Internet BTC 10.808,9 1.2.2017.
Internet ETH 1.164,88 1.2.2017.
Izvor: www.cex.io
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *