Bitkoin pao ispod psihološke granice

Dodajte komentar

Tržište digitalnih valuta nastavlja da niže gubitke, skoro sve kripto-valute su u padu. Bitkoin se bliži najnižem nivou od decembra 2013.

Ta valuta pala je juče nakratko na čak 9.817 dolara, što je pad od 12 odsto. Sad se oporavio i trguje se za nešto iznad 10.000 dolara.

Eterum se trgovao po šest odsto nižoj cijeni, blizu 1.104 dolara. Ripli je pao više od devet odsto na 1,15 dolara.

U međuvremenu, stručnjaci predviđaju razvoj eteruma jer je sposobniji kada je riječ o efikasnosti transakcija. Mnogi očekuju da će etereum ove godine da postane dominatna kripto-valuta.

Da nije sve tako crno i da velike kompanije vjeruju u bitcoin potvrdio je i Samsung. Naime, kompanija je objavila da će “imati koristi od povećanja potražnje za kriptovalutama”, nakon čega je uslijedio izvještaj u lokalnim južnokorejskim medijima, u kojem je portparol potvrdio da je napravio hardver dizajniran za rudarenje kriptovaluta.

“Napredujemo sa našim poslovanjem koji snabdijeva virtuelnu kompaniju za rudarenje u Kini. Poslovanje je u početnoj fazi, tako da je procenat profita od ukupnog posla još uvjek mali”, izjavio je portparol kompanije Samsung.

“Rudarenje je proces koji zahtijeva korišćenje super kompjutera za rješavanje složenih matematičkih problema kako bi potvrdili transakciju na bitkoin mreži i zahtijeva specijalizovane hardvere i čipsete. To je ono što „Samsung“ može da napravi”, doda je on.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *