Otvaranje druge faza Instituta Igalo u ponedjeljak

Dodajte komentar

Objekat druge faze Instituta „Simo Milošević“ u Igalu biće, nakon zimske pauze, otvoren u ponedjeljak, dok će prve sedmice rada primiti oko 300 pacijenata, korisnika crnogorskog Fonda zdravstva.

Direktor Sektora marketinga i prodaje Nikola Mračević kazao je da je zimska pauza iskorišćena za neophodna ulaganja, odnosno kompletno renoviranje 15 kupatila u A bloku, sanaciju cjevovoda u terapijskom bloku, obnavljanje dijela klimatizacionog sistema u nekim smještajnim jedinicama, kao i dio kuhinjske opreme.

„U velikom broju smještajnih jedinica dotrajali itisoni su zamijenjeni laminatom, a renoviran je i osvježen enterijer u jednom dijelu smještajnih jedinica i društvenih prostorija. Nastojimo da zadovoljimo potrebe gostiju, koji pored kvalitetnih mediciniskih usluga zahtijevaju i komforniji smještaj“, rekao je Mračević Radiju Jadran.

On je dodao da su značajna sredstva uložena u obnovu opreme prije svega za dijagnostiku i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja.

Obnovili smo kongresne sale zbog što boljeg pozicioniranja na tržištu kada je riječ o kongresnom, odnosno MICE turizmu, koji ima dugu tradiciju u Institutu“, naveo je Mračević.

Institut će za Praznik mimoze, tokom februara, biti domaćin najvećih dešavanja – dva maskenbala za odrasle, dječijeg maskenbala, Lovačke večere i tradicionalne Riblje večere.

Prema dosadašnjem interesovanju, upitima i ugovorenim aranžmanima u ovoj godini, u Institutu očekuju da broj noćenja bude na nivou prethodne, odnosno 218 hiljada.

Moguće je da će doći i do izvjesnog povećanja, jer je obnovljen godišnji ugovor za realizaciju norveškog programa, sa jednom dodatnom grupom pacijenata. Dolazak prvih Norvežana najavljen je za 17. april, a ugovorena je rehabilitacija za 980 norveških pacijenata“, kazali su iz Instituta.

Oni su dodali da se dolazak prvih grupa iz Holandije očekuje početkom aprila.

Zbog što boljeg pozicioniranja na tržištu i ove godine Institut će predstavljati ponudu na više sajmova“, najavili su njegovi predstavnici.

Institut je svoju ponudu predstavio sredinom januara na najvećem sajmu turizma u Norveškoj, “Reiselivsmessen Oslo 2018”, gdje su ostvareni kontakti sa novim potencijalnim korisnicima.

Ponuda Instituta će od 22. do 25. februara biti predstavljena na Sajmu turizma u Beogradu, a od 13. do 15. marta na moskovskom MITT 2018.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *