U tri projekta na Primorju biće uloženo 354 miliona eura

Dodajte komentar

U tri najznačajnija turistička projekta u Crnoj Gori, Portonovi, Luštica Bay i Porto Montenegro, tokom ove godine biće ukupno uloženo 354 miliona eura.

Riječ je o projektima vrijednim 2,23 milijarde eura, a najveća ovogodišnja ulaganja imaće kompanija Azmont Investments koja je u Kumboru, gdje realizuje projekat Portonovi, planirala radove vrijedne 290 miliona. Ovaj iznos jednak je ukupnim investicijama Azmonta u Crnoj Gori u posljednjih šest godina.

“Planirali smo da u ovoj godini otvorimo rizort sa marinom, a naredne i prvi One&Only hotel u Evropi”, kazala je Dnevnim novinama Adrijana Husić, menadžerka za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje.

Izgradnja tog turističkog kompleksa počela je 2012, a investitor je zadovoljan dinamikom radova. Građevinski radovi u dijelu donjeg naselja, koje je srce Portonovog, napreduju dobro. Svi grubi radovi na marini su završeni, a počeli smo rad na neophodnim objektima uz sjeverni dok. Radovi na apartmanima u marini i ribarskom doku, kao i infrastrukturni radovi za hotel One&Only, su znatno napredovali, istakla je ona.

Od ulaska na tržište do juna 2017. Azmont Investments je ukupno uložio 290 miliona, a ukupna projektovana suma je 650 miliona eura. Ugovorna obaveza za prve četiri godine bila je 52 miliona, a do 2020. godine 258 miliona eura.

Planiranja ulaganja kompanije Luštica Development u projekat Luštica Bay, koji je pojedinačno najveća investicija u crnogorskom turizmu, u ovoj godini su na nivou oko 50 miliona eura. U njihovom fokusu biće otvaranje Chedi hotela, prvog na poluostrvu Luštica i jednom od najvećih u Boki Kotorskoj, kao i marine sa 176 vezova. Zvanično će biti završeno i marina naselje sa nekoliko stambenih i zonama sa najluksuznijim objektima – porodičnim kućama, vilama i stambeno-poslovnim objektima.

“Do kraja ljeta biće otvoren i Chedi Luštica Bay, prvi luksuzni hotel sa pet zvjezdica na poluostrvu”, Luštica, navela je Dragana Bećirović u ime kompanije Luštica Development.

Ovaj hotel sa 111 soba, internacionalnim restoranom, barom, konferencijskim i poslovnim centrom, otvorenim zagrijanim bazenom, spa i fitness centrom sa zatvorenim grijanim bazenom i teretanom, imaće i maloprodajne i poslovne prostore na šetalištu marine. Do sada je u Luštica Bay uloženo više od 133 miliona, od procijenjenih 1,1 milijardu eura.

(Opširnije u Dnevnim novinama)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *