Vlada smijenila kompletan Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo

Dodajte komentar

Vlada je na jučerašnjoj sjednici smijenila kompletan Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV). Sada već prethodni saziv tog savjeta Vlada je imenovala u aprilu 2016. godine, a mandat članova tog tijela traje pet godina.

Nakon sjednice Vlade nijesu objavljeni materijali u kojima je navedeno obrazloženje zbog kojeg je promijenjen kompletan Savjet koji ima još tri godine do isteka mandata.

Vlada je smijenila sa pozicije predsjednika Savjeta Časlava Vešovića, koji je zamjenik gradonačelnika glavnog grada, zatim Zorana Đurišića, bivšeg dugogodišnjeg vodećeg čovjeka Montenegroerlajnza, Mariju Blagojević, Branka Bulatovića i Predraga Mitrovića, direktor Uprave za dijasporu. Prema nezvaničnim informacijama “Dana”, ostavke su potpisali svi osim Đurišića.

Vešović je u izjavi za “Dan” potvrdio da je podnio ostavku.

“Podnio sam ostavku. Istovremeno sam obavljao dvije veoma odgovorne funkcije zamjenika gradonačelnika glavnog grada i predsjednika Savjeta Agencije. Cijenim da angažman u Glavnom gradu zahtijeva punu posvećenost, zbog čega sam još odavno izrazio očekivanje za promjenu u Savjetu Agencije. Napominjem da je moj angažman u Agenciji već duži vremenski period bio na volonterskoj osnovi”, izjavio je Vešović.

Po statutu ACV, Vlada može razriješiti člana Savjeta ako podnese ostavku, ako je osuđen za djelo koje ga čini nedostojnim vršenja dužnosti, ako poslove obavlja suprotno zakonu, ako svojim ponašanjem i radom dovede u pitanje ugled ili rad Agencije i ako trajno izgubi sposobnost za vršenje dužnosti.

Vlada je za predsjednika Savjeta imenovala Vojina Vlahovića, koji je donedavno bio predsjednik borda direktora Aerodroma. On je takođe bio i izvršni direktor Montenegroerlajnza, ali je taj angžaman trajao samo tri dana.

Za članove Savjeta su imenovani dugogodišnji sekretar u Ministarstvu saobraćaja Zoran Radonjić, zatim Nikola Gegaj, Esad Šainović i Abidin Musić.

 

(Dan)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *